SUTRA VELIKI SASTANAK: Vučić i predsednik Lombardije otkrivaju planove!

Autor:

Vesti

04.12.2023

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ima zakazan sastanak sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom, koji će se održati sutra u 10.00 časova.

SUTRA VELIKI SASTANAK: Vučić i predsednik Lombardije otkrivaju planove!

Foto: TV Pink/printscreen

Ova poseta predstavlja značajan korak u jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Italije, s obzirom na značaj Lombardije kao jedne od najrazvijenijih i najuticajnijih regija u Italiji.


Jačanje ekonomske saradnje



Srbija i Lombardija imaju uspostavljene dobre odnose, posebno u oblasti ekonomije. Lombardija je ekonomski centar Italije, sa jakom privredom, značajnim investicijama i velikim brojem uspešnih kompanija. Ovaj sastanak pruža priliku za razmatranje daljeg unapređenja ekonomske saradnje između ove regije i Srbije, kao i mogućnosti za nove investicije i poslovne projekte.



Saradnja u oblasti kulture i obrazovanja



Pored ekonomske saradnje, susret predsednika Vučića i predsednika Fontane takođe će omogućiti razgovor o unapređenju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja. Lombardija ima bogatu kulturnu baštinu, a razmena iskustava i saradnja u oblasti obrazovanja mogu dodatno ojačati veze između ove regije i Srbije.


Značaj regionalne saradnje



Ovaj sastanak takođe naglašava značaj regionalne saradnje i jačanje veza na nivou regija. Direktan dijalog između predstavnika lokalnih vlasti može doprineti bržem rešavanju pitanja od zajedničkog interesa, kao i olakšati razmenu iskustava i najboljih praksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (22)

Loading
Marko

04.12.2023 23:42

I ovaj znacajan sastanak Vucica sa predsednikom Lombardije uticace na jacanje ekonomskog razvoja Srbije

Ena

04.12.2023 23:43

Još jedan važan sastanak za unapređenje odnosa Srbije i Italije.

Aca

05.12.2023 06:31

Pred nama je još puno posla i borbe za našu zemlju

Predrag

05.12.2023 07:19

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija gradi i stvara veliki krug prijatelja sa celim svetom!