PREMIJER LIGA POMERA GRANICE: Potpisan ugovor za TV prava vredan skoro OSAM MILIJARDI EVRA!

Autor: M. M.

Sport

04.12.2023

23:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogovor je osigurao snagu takmičenja, kaže predsednik Ričard Masters.

PREMIJER LIGA POMERA GRANICE: Potpisan ugovor za TV prava vredan skoro OSAM MILIJARDI EVRA!

Foto: Tanjug/AP

Engleska Premijer liga nastavlja da pomera granice! Elitni rang tamošnjeg fudbala zaista jeste najbolji na svetu, a jasno je i da ne kuburi sa finansijama nakon poslednjih informacija koje stižu sa Ostrva.

Naime, Premijer liga je za tri sezone (2025/26, 2026/27. i 2027/28) prodala TV prava prenosa samo u Engleskoj za vrtoglavih sedam milijardi i 800 miliona evra! To je povećanje od preko dve milijarde evra koliko su po slovu ugovora dobijali u periodu od 2022. do 2025. godine.

Najveći deo novca, samim tim i prava na prenose je otkupio "Skaj sports", koji će imati ekskluzivnu mogućnost da prenosi uživo čak 215 utakmica tokom jedne sezone, što je najveći paket u istoriji.

"TNT Sportsu" ide tek 52 meča u uživo prenosu, gde potpadaju svi oni u tradicionalnom subotnjem terminu od 13.30 po srpskom vremenu.

Takođe, nastavlja se sa praksom da u periodu od 15.45 pa sve do 18.15, nijedna utakmica nijedne druge lige na dvema televizijama neće biti prenošene uživo. Nedavno je to bio slučaj sa španskim El Klasikom, koji ljubitelji fudbala u Engleskoj, zbog pomenutog ugovora, nisu mogli da pogledaju u uživo prenosu.

Zanimljivo je da je iz trke za TV prava ispao "Amazon prajm", čija je ponuda bila slabija u odnosu na Skaj i TNT. Ono što je sigurno je da će javni servis BBC imati prava da prikaže sve najbolje poteze, takozvane "hajlajtse" sa svih utakmica Premijer lige.

- Dogovor je osigurao snagu takmičenja. Novi ugovor je poruka klubovima, trenerima i igračima da nastave da prikazuju najbolji svetski fudbal - rekao je Ričard Masters, predsednik Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading