BODOVI OSTAJU NA ENFILDU: Liverpul u ludoj završnici pobedio Fulam, Totenhem odoleo na Etihadu!

Autor: M. M.

Sport

03.12.2023

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani mečevi nedeljnog programa 14. kola Premijer lige.

BODOVI OSTAJU NA ENFILDU: Liverpul u ludoj završnici pobedio Fulam, Totenhem odoleo na Etihadu!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula savladali su Fulam sa 4:3 u okviru 14. kola Premijer lige, ali su vredan trijumf upisali tek u finišu utakmice, pošto su na tri minuta pre kraja gubili sa 3:2.

Na Enfildu je viđen sjajan meč posle kojeg su radovali izabranici Jirgena Klopa. Mučili su se fudbaleri Liverpula, ali su na kraju ipak dokazali da su šampionskog kova. Domaćin je bolje otvorio meč pa je u 20. minutu preko Aleksandera-Arnolda poveo sa 1:0. Ipak, nije se dugo čekalo na izjednačenje. Igrao se 24. minut kada je Vilson na asistenciju Robinsona pogodio i najavio efikasan duel. Do kraja poluvremena viđena su još dva pogotka. Prvo je Mekalister u 38. minutu vratio vođstvo svom timu, da bi Tete u nadoknadi ponovo izjednačio rezultat.

U nastavku nije bilo uzbuđenja sve do 80. minuta, a onda - završnica za infarkt. Mnogi su već videli pobedu Fulama kada je u 80. minutu De Kordova-Rid postigao pogodak za vođstvo tima sa Krejven Kotidža, ali Liverpul se nije predavao, što mu se na kraju i isplatilo.

Endo u 87. minutu, a potom i heroj Trent-Aleksander Arnold u 88. minutu potrudili su se da sva tri boda ostanu na Enfildu. 

Nešto kasnije, novi spektakl u Premijer ligi. I, ponovo goleada! Jedan pogodak manje viđen je na stadionu Etihad u Mančesteru gde je domaći Siti remizirao sa Totenhemom - 3:3 (2:1). Kuluševski je u 90. minutu doneo gostima iz Londona zlata vredan bod, a prethodno su za "pevce" pogodili još i Lo Selso (69) i Son (6. minut). Za građane su golove dali Son (autogol, 9. minut), Foren (31) i Griliš (81). 

 

Standings provided by Sofascore

 

U ostalim mečevima pobedu je zabeležila ekipa Čelsija koja je bila bolja od Brajtona 3:2, dok su dueli između Vest Hema i Kristal Palasa - 1:1, ondosno Bornmuta i Aston Vile - 2:2 završene bez pobednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading