SVIMA GOVORIM DA SAM SRBIN KOJI ŽIVI U AMERICI! Predsednik Vučić dočekao genija Stiva Voznijaka i dao mu SRPSKI pasoš!

Autor:

Vesti

06.12.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je navela premijerka Ana Brnabić, suosnivač Epla je sam izrazio želju da poseti našu zemlju jer je o Srbiji čuo sve najlepše.

SVIMA GOVORIM DA SAM SRBIN KOJI ŽIVI U AMERICI! Predsednik Vučić dočekao genija Stiva Voznijaka i dao mu SRPSKI pasoš!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se sastaje sa Stivom Voznijakom, inženjerom računarstva i suosnivača kompanije Apple.

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

- Stiv Voznijak je, kako kažu genije, i presrećan sam što je ovde. Kao što znate, fokusirao se posebno na proučavanje dece uzrasta između 12 i 13 godina. Ponosan što je danas u našoj zemlji. Mi retko imamo ovakvu čast i priliku. Istovremeno, kao što znate, bio je uključen u brojne filantropske poduhvate - započeo je govor predsednik Vučić.

- Za nas je ključni bio razgovor o obrazovanju i da promenimo svest svih ljudi, da je obrazovanje najvažnija karika. Ono što želim da naglasim je da ćemo da pojačamo ulaganje u samo obrazovanje. On je ovde sa svojom suprugom. Mi smo već pokrenuli mnogo toga što bismo mogli da uradimo u Srbiji. Ono što želim da je ovo bila jedinstvena prilika za nas da predstavimo projekat Ekspo - dodao je predsednik.

Vlada Srbije na moj predlog Voznijaku i njegovoj supruzi će dodeliti pasoš Srbije. Gospodin Voznijak i njegova supruga postaće građani Srbije. Janko Tipsarević je mnogo učinio da Voznijak poseti našu zemlju - istakao je predsednik.

Predsednik je pre samog obraćanja Stiva Voznijaka naglasio i sledeće:

- Neki pričaju te dali smo pare da dođe, ne čovek je bez dinara došao u Srbiju, sam je platio sebi kartu i došao... Ja nisam znao da je on ovolika zvezda - rekao je predsednik.

Obraćanje Stiva Voznijaka

- Toliko sam srećan i zahvalan što putujem svetom i upoznajem dosta ljudi. Zahvalan sam Tipsareviću što smo došli ovde i dobili srpski pasoš. Video sam kako se grad planira, kako se zemlja planira, ima neverovatnih priča. Želim da idete ka vrhu i da budem deo toga! - poručio je genije.

Foto: Printscreen

Stiv Voznijak

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je američki kompjuterski inženjer i suosnivača kompanije Apple Stiv Voznijak, koji je u poseti Srbiji, sam izrazio želju da dođe jer je čuo sve najlepše o našoj zemlji.

Kako je saopštila predsednikova pres služba, nakon sastanka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike planirane su izjave za medije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (43)

Loading
Strahinja

06.12.2023 12:22

Jos jedan jako vazan sastanak je pred predsednikom Vucicem

Jelena

06.12.2023 12:25

Svaka čast na ovako dobrom razgovoru. Srbija će ulagati više u obrazovanje. Prija svaka lepa reč koju smo čuli o Srbiji od ovog genija.

Petar

06.12.2023 12:26

Ovo sve može da nas raduje. Voznijaka je svetski biznismen, ali i intelektualac.

Mitarpavlovic

06.12.2023 12:27

Inženjer računarstva i suosnivača kompanije Epl stigao je u Srbiju