ZORAN PAŠALIĆ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA: Ona se posmatraju kroz specifičnosti okruženja pojedinca

Autor:

Vesti

10.12.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naveo je da se ljudska prava moraju posmatrati sa aspekta tradicije i ostalih faktora.

ZORAN PAŠALIĆ POVODOM MEĐUNARODNOG DANA LJUDSKIH PRAVA: Ona se posmatraju kroz specifičnosti okruženja pojedinca

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zoran Pašalić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas, povodom 10. decembra - Međunarodnog dana ljudskih prava, da se ljudska prava ne mogu posmatrati po jedinstvenom obrascu koji je isti na svim prostorima, već u skladu sa specifičnostima okruženja u kojem taj pojedinac živi.

Naveo je da se ljudska prava moraju posmatrati sa aspekta tradicije i ostalih faktora.

- Postoje univerzalna ljudska prava ali se ta prava uvek moraju posmatrati sa aspekta tradicije, istorijskog nasleđa, ekonomskog statusa i mentaliteta jednog naroda, pa i našeg - istakao je zaštitnik građana Zoran Pašalić u saopštenju.

Zaštitnik građana kazao je da se neke stvari koje se, kako je naveo, u određenim društvima mogu tolerisati kod nas ne smeju tolerisati, kao što su govor mržnje ili anonimni istupi na društvenim mrežama koji imaju za cilj samo da povrede i uvrede drugoga.

Zaštitinik građana Zoran Pašalić je kao jednu od specifičnosti našeg okruženja naveo otvorenost prema ljudima drugačijeg verskog, socijalnog ili rasnog ubeđenja.

- U svemu tome moramo naći način da ljudska prava, koja predstavljaju najznačajnije dostignuće čovečanstva, posmatramo uvek kroz sopstvene potrebe, i to ne potrebe pojedinca već potrebe svih građana Republike Srbije kao društvene grupe koja ima svoje specifičnosti - naveo je zaštitnik građana Zoran Pašalić u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading