OGOLJENO LICEMERJE TANDEMA ĐILAS-ŠOLAK: Paori su im sada BRUKA i SRAMOTA

Autor: B.B/E.S.T

Vesti

28.11.2023

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kleli se u ratare koji su blokirali puteve, međutim, kad su se ovi dogovorili s Vladom, sve se promenilo

OGOLJENO LICEMERJE TANDEMA ĐILAS-ŠOLAK: Paori su im sada BRUKA i SRAMOTA

Foto: Printskrin

Za nepuna 24 sata u glasilima tajkuna Dragana Šolaka poljoprivrednici su od "časnih ljudi koji se bore za svoja prava na protestima i blokadama" postali sebični paori koji će ući u anale beščašća. I to samo zato što su, verovali ili ne, rešili svoje probleme u dogovoru s Vladom Srbije.

Sve to ukazuje da su čak i muku poljoprivrednika Šolak i njegov partner Dragan Đilas (gazda svih opozicionih lista) želeli da politizuju i zloupotrebe u izbornoj kampanji, pa kad je taj plan propao...


KAKAV ZAOKRET


U jučerašnjem izdanju Šolakovog Danasa objavljen je, kao udarni, tekst "Ratare treba da bude sramota", u kom je glavna zamerka to što su pobunjeni poljoprivrednici početkom protesta i blokada glavnih saobraćajnica tvrdili da je jedan od ključnih uslova za susret s predstavnicima vlasti prisustvo medija, ali je prekjučerašnji sastanak u Kisaču sa premijerkom Anom Brnabić, kad je postignut dogovor, održan iza zatvorenih vrata. Nekorektno je od poljoprivrednika, kako ocenjuju u tekstu, što su pristali na to jer je reč o "redakcijama koje su iz dana u dan pratile njihov protest, a sad im ovako vraćaju". Uh, uh, uh...


- Treba da ih bude sramota jer su na taj način pokazali da im je do javnog interesa koliko i do lanjskog snega. Izgleda da im je jedino važno da zadovolje lične apetite unutar svojih taraba i imanja. I to je još jedan dokaz koliko je ovo društvo dubinski pokvareno - naveo je programski direktor NDNV Dinko Gruhonjić.


Napad Šolakovih novina na poljoprivrednike koji su postigli sporazum s Vladom Srbije, prema oceni Marka Matića iz Centra za odgovorne medije, predstavlja vid licemerja i kazne zato što su odbili da njihov protest bude politizovan i zloupotrebljen u svrhu izborne kampanje:


- To uostalom i jeste bio jedini motiv zbog čega su Šolakovi mediji u početku podržavali ovaj protest. Očigledno je da im je interes poljoprivrednika bio na poslednjem mestu i da ih je jedino zanimala politička korist - kaže Matić za Srpski telegraf.


SAMO BI HAOS


Politički analitičar Stevica Deđanski ocenjuje da su još jednom potvrdili da su profiteri na tuđoj nesreći:


- Taj deo opozicione javnosti svaku nesreću, od tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" do problema poljoprivrednika, pokušava da zloupotrebi u skladu sa svojom politikom da Srbija mora da stane. Svi koji izazivaju haos njima su dobri, a ako reše problem, prerastaju u neprijatelje. Već viđena matrica.

 

Gajić: Lazović poziva na izdaju Kosmeta

 

Vladimir Gajić, potpredsednik Narodne stranke, oštro je isprozivao Radomira Lazovića, prvog na Đilasovoj listi "Srbija protiv nasilja" za parlamentarne izbore. On je na Tviteru napisao:


- Direktan, protivustavan/pravnonasilnički/i neuvijen poziv na izdaju broja jedan na listi " Srbija protiv nasilja".


Gajić je to učinio komentarišući Lazovićeve navode o francusko-nemačkom planu i rešavanju problema Kosova i Metohije.

 

Pojavio se snimak, Đilas priznao da se obogatio tek kad je ušao u politiku

Istina se ne može sakriti. Pojavio se novi snimak gostovanja Dragana Đilasa na TV Nova S pre dve godine, kada je priznao da se obogatio tek kada je ušao u politiku.
- Ja sam svoje prve pare napravio 2005. Na kraju te godine je jedan sekund u toj emisiji bila puna cena hiljadu s rabatima 600, a ja sam plaćao 20 posto. Znači ja sam tu zaradio puta 20 i nešto... Jer sam ja 2004, uz uzdah, otišao u politiku - kazao je Đilas.
Podsetimo, lider SSP i gazda svih opozicionih lista za decembarske izbore od 2004. do 2007. obavljao je funkciju direktora Narodne kancelarije predsednika Srbije (u tom trenutku Borisa Tadića).

Đilasovci "pozajmili" logo kampanje


Logo "Srbija protiv nasilja", čiji je lider Dragan Đilas, "pozajmljen" je od izložbe "Velikanke srpske kulture", koja je održana u Domu Jevrema Grujića početkom prošle godine.
- Ali ovo je hit! Polovinu loga ukrali, a drugu polovinu prekrili nazivom liste koji je takođe ukraden... - prokomentarisao je na Tviteru Milenko Jovanov, funkcioner SNS.
Na to se nadovezala i njegova stranačka koleginica Sandra Božić:
- Ko laže, taj i krade! Ali ništa novo i neočekivano!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (40)

Loading
Nikola

28.11.2023 07:19

Opozicija nema šta da ponudi,samo tako nema nastave,doživljavaju i ovog puta fijasko

Marko

28.11.2023 07:41

Clanovi opozicije jedino znaju da vredjaju i lazu, ta im politika jedino ide od ruke.

Zoran

28.11.2023 08:03

Biće još peckanja i provokacija sa svih strana oni namaju ni srama ni stida

Dusan

28.11.2023 08:10

Ma oni su dva najveca prevaranta..lazovi