OPOZICIONARI OTKRILI DA RADE ZA GAZDU ĐILASA I TAJKUNA: Svi kao jedan skočili da brane Šolakovu firmu

Autor:

Vesti

18.11.2023

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kome može da smeta provera poslovanja "D ekspresa" koja se uporedo sprovodi i u "Pošti Srbije"

OPOZICIONARI OTKRILI DA RADE ZA GAZDU ĐILASA I TAJKUNA: Svi kao jedan skočili da brane Šolakovu firmu

Foto: Tanjug/Tara Radovanovć, Nikola Anđić, Nebojsa Mandić, Profimedia

Podigli su opozicioni prvaci svoj glas, možda i najjače u poslednjih deset godina, ali ne zbog naroda, kako se to i očekuje u izbornoj kampanji, već da bi zaštitili kapital tajkuna Dragana Šolaka! Predvođeni Draganom Đilasom, liderom SSP, ustali su da brane krupni kapital i Šolakovu firmu "D ekspres", čije poslovanje ovih dana češlja policija. Cela priča je politizovana jer policija proverava i poslovanje JP "Pošte", ali ta činjenica nikome od njih nije važna - jeftinim spinovima sve guraju u političke okvire.


UVEK PROTIV DRŽAVE


Dragan Đilas, lider SSP, prvi je krenuo u kampanju odbrane Dragana Šolaka, tvrdeći da lično Vučić "naređuje nezakonite, nelegalne noćne upade policije u firmu 'D ekspres'". Na to se juče osvrnuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da ovu predizbornu kampanju karakterišu dve stvari - mržnja prema njemu i njegovoj porodici i "ulizništvo, poltronstvo i potpuno poslušništvo prema tajkunu i kriminalcu Draganu Šolaku".


- Zamislite vi kakav su oni princip u našu zemlju uveli. Da vi morate uvek da budete protiv državnih resursa, kakav je "Telekom". Vodite kampanju sve vreme protiv "Telekoma", protiv svega što pripada državi Srbije, protiv "Pošte Srbije", zato što on ima biznise u svim tim sferama - naveo je Vučić.


On je potom dodao:


- Uđe policija u Šolakovu firmu koja je konkurent "Pošti", vi jednom vidite da imate tobožnjeg sindikalca koji se zalaže za interese te privatne firme i koji mora to javno da kaže, a ne za državnu firmu u kojoj radi, od koje hleb dobija. A dobija i od vas hleb, od svakog drugog građanina u ovoj zemlji - poručio je Vučić.


PALE SVE MASKE


Da se lideri opozicije ponašaju kao marionete Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, smatra i marketinški stručnjak Nebojša Krstić.


- To se svakog dana dokazuje. Čak su i građansko nezadovoljstvo zbog zločina u "Ribnikaru" uspeli da prevedu u borbu da Šolak dobije nacionalnu frekvenciju. Slučaj sa "D ekspresom", koji je Šolakova firma, samo dodatno pokazuje ko za koga radi i ko politiku koristi za svoje privatne tajkunske interese - navodi Krstić.


Prema rečima analitičara Darka Obradovića, jasno je da opoziciju spaja samo poslovni interes.


- To se vidi i po velikom broju lista koje služe za preživljavanje pojedinaca i njihovih interesa - ističe Obradović.

Deđanski: Poslušnici glavnog ideologa i izvršitelja


Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da opozicionari već dugo pokazuju da se bore za Šolakove interese, te da je ovo samo još jedna bitka u nizu.


- Oni pokazuju od početka da je ovo borba za Šolakove medije, Šolakovu poštu, televiziju... Ovo je samo dodatak. Oni nastavljaju da pokazuju ono što svi znamo - glavni ideolog je Šolak, izvršitelj Đilas, a svi ostali poslušnici - dodaje Deđanski.


Kako su opozicionari izvrnuli istinu


Đorđe Miketić, predsednik Gradskog odbora Zajedno


- Najoštrije osuđujem upad pripadnika Uprave kriminalističke policije i Poreske uprave u privatnu kompaniju "D ekspres", koji se dogodio u toku noći i bez sudskog naloga. Nažalost, svedočimo potpunom slomu institucija Republike Srbije
Srđan Milivojević, kandidat za narodnog poslanika DS


- Nasrnuti na privatnu kompaniju, koja posluje u Srbiji i koja nema nikakve veze sa štrajkom i kojoj štrajk remeti poslovanje, meni je neshvatljivo. Imate situaciju da optužuju privatnu firmu da stoji iza štrajka pošte politizujući što iza te firme stoji "Junajted grupa". Ne znam da li je Vučić toliko uplašen od gubitka vlasti da ne može nijedan dan da prođe bez njegovog skandala i ne može ni dan da prođe da ne targetira Novu, N1 i "Junajted grupu"


Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije


- Policija nije upala u "Poštu" da ispita korumpiranog direktora koga svi plaćamo, ali je zato upala u privatnu firmu poput reketaša, da pomogne u kampanji režima protiv radnika koji štrajkuju


Rade Basta, Pokret Evropski put


- Ne sme se dozvoliti nikakva zloupotreba ovlašćenja državnih organa jer je Republika Srbija pravna država. Na ovaj način moraju se zaštititi i prava zaposlenih, shodno članu 60. Ustava RS, koji jemči pravo na rad. To pravo zaposlenih u privrednom društvu "D ekspres" bi bilo povređeno zloupotrebom ovlašćenja državnih organa"


Zdravko Ponoš, predsednik pokreta Srce


- Odavno režim kidiše na "Junajted grupu". Vučić dobije izliv endorfina u mozak kad mašta o njihovom gušenju. A kad se prene i vidi da mu to ne ide od ruke, onda leči frustracije napadom na njihove novinare. Sad je otišao korak dalje. Krenuo je policijom na "D ekspres", kurirsku firmu koja posluje u okviru "Junajted grupe"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (41)

Loading
Maka

18.11.2023 18:47

To smo odavno znali ali sada i dokazano svi opozicionari su itekako povezani sa Đilasom i on njima komanduje kako mu se ćefne.

Maka

18.11.2023 18:47

To smo odavno znali ali sada i dokazano svi opozicionari su itekako povezani sa Đilasom i on njima komanduje kako mu se ćefne.

Maka

18.11.2023 18:47

To smo odavno znali ali sada i dokazano svi opozicionari su itekako povezani sa Đilasom i on njima komanduje kako mu se ćefne.

Velimir

18.11.2023 18:48

Opizicionarska bagra koja se samo bori za sopstvene interese, zbog toga i brane jedni druge, zato što su isti.