ZAVOLELI SE ZBOG FOTELJA, KOALICIJA ZA ŠAKU PARA I VLASTI! Oponenti vlasti sad POLIZALI sve strašne uvrede kojima su ne tako davno, bez milosti, častili jedni druge!

Autor:

Vesti

25.11.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desničari i "evropejci" odbacivanjem ideoloških i programskih razlika pokazali da im je obraz kao đon!

ZAVOLELI SE ZBOG FOTELJA, KOALICIJA ZA ŠAKU PARA I VLASTI! Oponenti vlasti sad POLIZALI sve strašne uvrede kojima su ne tako davno, bez milosti, častili jedni druge!

Foto: ST/Nebojša Mandić/Nikola Mutic, Tanjug/Jadranka Ilić, E-stock

 

Opozicioni lideri, koji do juče nisu mogli očima da se vide, te svaku priliku koristili ne bi li uz niz uvreda, čak i vulgarnosti, oblatili jedni druge, uoči predstojećih izbora 17. decembra pokazali su da im je obraz kao đon. Uortačili su se samo s jednim ciljem da bi pokušali da oslabe i sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi se dočepali vlasti i opet bili u prilici da (zlo)upotrebljavaju državnu kasu i resurse.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Aleksandar Vučić

Psovali su se i vređali, međusobno optuživali da su lopovi, homofobi, ekstremisti, rasisti, centralisti, politikanti... Ali pokazali su da su gotovo svi, bez izuzetka, i desničari i "evropejci", spremni kao zapete puške da bez pardona, uprkos potpuno različitim političkim stavovima, stanu u jednu kolonu ukaže li im se najmanja prilika da se domognu vlasti.

- Oni nemaju ideologiju niti plan i program, zarad vlasti će proglasiti Srbe genocidnim narodom, učlaniće se u NATO, uvešće sankcije Rusiji i priznaće nezavisnost Kosova - izjavila je nedavno premijerka Ana Brnabić.

Marinika zaboravila psovke i uletela u zagrljaj

Marinika Tepić i Miroslav Aleksić u prošlosti su imali turbulentan odnos, koji je kulminirao psovanjem u sali Narodne skupštine zbog mesta u poslaničkim klupama. Iako su tadašnji Aleksićevi partijski drugovi pokušali to da demantuju, ona je ostala pri svojim tvrdnjama.

Foto: ATA Images

Marinka Tepić

- Desilo se i istina je. To što vi niste čuli jer sedite u poslednjoj klupi, pet redova dalje, ne menja stvar. Reči kojima mi se obratio Miki Aleksić pred više svedoka ispod su svakog nivoa - navela je Tepićeva. (avgust 2022)

Uprkos tome, upravo su njih dvoje istureni za nosioce liste "Srbija protiv nasilja", koju predvodi Đilasov SSP. I ne samo to, Tepićeva ne da je prešla preko uvreda i poniženja, već se grli i smeje sa Aleksićem, o čemu svedoče i fotografije.

Jovanović sad može s onima koji bi se odrekli Kosova i Srpske Miloš Jovanović, lider Novog DSS, napravio je žestok zaokret

Tako je od onog koji se maltene zaklinjao da nikakvih veza biti ne može biti sa SSP i onima koji se zalažu za članstvo u NATO, sankcije Rusiji, nezavisno KiM i priznanje da je u Srebrenici počinjen genocid dogurao dotle da je pred ove izbore priznao da je rad saradnji i s Đilasom.

- Kako bih ja mogao da podržim, recimo, neku Mariniku Tepić, koja smatra da je u Srebrenici počinjen genocid? Ili obrnuto, kako bi neka Marinika Tepić mogla da podrži mene, koji smatram sve suprotno po suštinskim pitanjima. Stvarno mislim da predsednik republike mora da bude patriota. Za mene je to stvar koja se podrazumeva. Ne može da kaže da nas Kosovo ne zanima ili da je izgubljeno, a ne može da kaže ni da nas Republika Srpska ne zanima ili da je izgubljena. (13.11.2021)

- Ponavljam, nemam problema da sednem s ostatkom opozicije. Evo, pogledajte Dragana Đilasa, tu ima veoma mnogo drugih ljudi... Da sednemo u dobroj veri i da menjamo vlast. (30. 10. 2023)

- Saradnja cele opozicije je jedini način da dođe do smene Vučićevog režima. (23. 11. 2023)

Za SSP Zavetnici i Dveri ekstremisti

Razmere prevrtljivosti opozicije ilustrovali su Đilas i potpredsednica njegovog SSP Marinika Tepić. Ona je priznala nedavno da su zarad vlasti spremni i na saradnju s desničarima, Dverima i Zavetnicima, koje je njen partijski šef samo osam meseci ranije nazivao ekstremistima i protivnicima.

- Za SSP su politički protivnici i ekstremističke organizacije poput Dveri i Zavetnika (10. 3. 2023). Nismo potpisali inicijativu Dveri i Zavetnika jer su to ekstremisti i oni ne mogu da imaju saradnju sa SSP. To su ljudi koji vode politiku da ratom treba da rešavamo pitanje KiM.

Marinika sad u ime svog šefa peva drugu pesmu.

- Verujem da svako ko glasa za Zavetnike glasa za promenu režima Aleksandra Vučića, da su iskreno protiv politike vladajućih stranaka i ja te ljude iskreno poštujem, bez obzira na to što su dobrim delom naše politike različite. Naš stav je jasan: posle ovih izbora treba napraviti tehničku vladu, koju će sačinjavati stranke sadašnje opozicije. (21. 11. 2023)

Lazović bi u fotelju uz pomoć homofoba i centralista

Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta, na prvom je mestu na listi "Srbija protiv nasilja" za republičke izbore, što može da implicira, prema političkoj praksi, da je Đilasov kandidat za premijera. Ne tako davno Lazović nije imao lepe reči za svog sadašnjeg šefa.

- Dragan Đilas deo je jednog miljea prevaziđenog političkog delovanja, centralističkog donošenja odluka, netransparentnog uvođenja javno-privatnog partnerstva, setimo se samo Busplus sistema, isključivanja građana iz političkog života. To što se on danas čini čak i kao bolja politička opcija od trenutne svojevrsni je paradoks ove gradske vlasti. Podsetiću vas da su građani protestovali i protiv njega i protiv njegovih homofobnih ispada i protiv rasističkog raseljavanja, diskutabilnih odluka oko rekonstrukcije bulevara ili mahinacija s javnim gradskim prevozom. Zaboravite spasioce, potrebni su nam informisani, zainteresovani građani i građani uključeni u bavljenje gradom. (oktobar 2017)

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Dragan Đilas

Dobrici Veselinoviću više ne smetaju kontejneri za Rome

Dobrica Veselinović je u vrhu liste "Srbija protiv nasilja" za Beograd. A samo pre dve godine je isključivao bilo kakvu mogućnost saradnje s Đilasom zbog zabrane prajda i zato što je raselio Rome u kontejnere.

- Nama su ključne promene u budućnosti, da li će da se jure pripadnici drugačijeg seksualnog opredeljenja ili da li ćemo da stavljamo Rome u kontejnere (2021)

Tadić: Đilas je fašista, finansijski mi zabranio da govorim

Boris Tadić, lider SDS, govorio je o propalim pregovorima o ulasku njegove partije u Đilasov savez i otkrio da mu je ispostavljen zahtev lidera SSP da se povuče i ne istupa u javnosti, zbog čega ga je opisao kao fašistu. 

- To je bio jedan od zahteva, koji su stvarno blasfemični. U razgovorima o ulasku naše stranke u tu koaliciju, jeste da se meni zabrani javna reč narednih nekoliko meseci. On (Đilas, prim. aut.) finansijski je pokušao da mi zabrani. To se ne može raditi, tako je fašizam počinjao, sa zabranom javne reči i gušenjem slobode mišljenja. (16. 11. 2023)

Miroslav Aleksić zbog novca na sva usta hvalio SNS

Miroslav Aleksić, lider NPS, sad je u "Srbija protiv nasilja", čiji je stožer SSP Đilasa, kog je ne tako davno na sva usta kudio, a hvalio SNS. Aleksić je, naime, nakon izbora 2012, kao član tadašnjeg URS Mlađana Dinkića, izabran gradonačelnika Trstenika, u koaliciji sa SNS, SPS, PUPS, Novom Srbijom. Na toj poziciji bio je do 2016.

- Saša Paunović se nije borio za gradove i opštine dok je vladu, odnosno državu Srbiju, vodio DS i ministar finansija bio iz te stranke. U tom periodu su gradovi i opštine u Srbiji dovedeni do prosjačkog štapa. Tada su smenjeni transferi. I tada mu to nije smetalo. Danas, kad gradovi i opštine u Srbiji imaju stabilne izvore finansiranja, on svoju funkciju apsolutno koristi za jeftine političke poene i politikanstvo i promociju DS, što ja lično smatram nedopustivim (9. 5. 2013)

- Oni koji žele da naprave razdor u vladajućoj koaliciji imaju samo jedan jedini interes, pre svega njihov lični, da se vrate na vlast. SNS je stranka koja danas ima ubedljivo najveće poverenje građana na nivou Republike Srbije i najveći uticaj u Vladi RS. Opština Trstenik je sve krupne, kapitalne stvari finansirala s republičkog nivoa. Verujem da ćemo nastaviti s tom podrškom, da ćemo uspeti da budemo sposobni da obezbedimo i povučemo sredstva koja republika nama odobrava. (30. 12. 2013)

- Godina 2013. bila je godina investicija i u pravu je direktor kada kaže da nije bilo investicija u prethodnim godinama. Tako je, nije bilo (22. 4. 2014)

- Desio se politički cunami, gde je SNS probudio, na neki način, ljude u Srbiji, da će naći krivca zašto građani teško žive. I to su uradili. Oni su uprli prstom u Miškovića i još nekoliko tajkuna i rekli "da, oni su krivi zati što je nama teško". (19. 11. 2015)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (64)

Loading
Milijana

25.11.2023 18:32

Očekivalo se da sve što su pričali za druge,opoziciji sada sve odgovara samo da dodje do vlasti i državne kase.

Ina

25.11.2023 18:37

Sad se vidi ko je ko, koliko se čvrsto drži svojih stavova i na šta je sve spreman.

Nikoleta

25.11.2023 18:53

Opozicioni lideri ne samo da do juče nisu mogli očima da se vide, oni to ne mogu ni danas ali se pretvaraju ne bi li udruženi uspeli da se domognu vlasti i pune državne kase a onda bi međusobom oči povadili ko će u koju fotelju.

Ena

25.11.2023 18:54

Sad je već očigledno da je glas za bilo koga iz opozicije - glas za Đilasa. Sve ih je kupio.