KOMANDANT NATO SUTRA STIŽE U BEOGRAD: U fokusu sastanak sa predsednikom Vučićem i važni razgovori o aktuelnim dešavanjima

Autor:

Vesti

10.10.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je najavljen za devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

KOMANDANT NATO SUTRA STIŽE U BEOGRAD: U fokusu sastanak sa predsednikom Vučićem i važni razgovori o aktuelnim dešavanjima

Foto: Printskrin/youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Beogradu sa komandantom komande združenih snaga NATO u Napulju, admiralom Stjuartom Mančom.

Sastanak je najavljen za devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Komandant Komande združenih snaga NATO admiral Stjuart Manč, izjavio je da Kfor nastavlja da deluje u skladu sa mandatom Saveta bezbednosti UN za održavanje mirnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na KiM, u saradnji sa tzv. kosovskom policijom i Euleksom.

Manč je u intervjuu za prištinsku Kohu rekao da je prisustvo Kfora 24. septembra u Banjskoj, kada su u sukobima ubijena trojica Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije, pomoglo da se zaustavi dalja eskalacija.

Istakao je da komandant Kfora održava vrlo bliske kontakte sa svim ključnim sagovornicima, uključujući tzv. kosovsku policiju, Euleks i načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Ovi kontakti su od suštinskog značaja za smanjenje mogućih nesporazuma i pogrešnih procena, kao i za stvaranje uslova za održivu bezbednosti na Kosovu i održavanje regionalne stabilnosti - rekao je Manč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (48)

Loading
Iva

10.10.2023 14:54

Vucic ce na najbolji moguci nacin zastupati interese Srbije.

Olja

10.10.2023 14:55

Vucic ce imati priliku da isprica zapravo kakvo je stanje na KiM.

pera

10.10.2023 15:02

trebalo bi KFORu ponoviti cinjenice koje vac znaju, ali ignorisu, Srbija je za mir i diplomatski dogovor!!!

sasa

10.10.2023 15:03

Verujemo u dobro kompromisno resenje jer se Srbija i Vucic zalazu za mir.