VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa predsednikom iračkog Parlamenta (FOTO)

Autor:

Vesti

10.10.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stolu su se našle i aktuelne teme, situacija na Zapadnom Balkanu Bliskom istoku, kao i neophodnost dijaloga u kontekstu rešavanja svih otvorenih pitanja.

VAŽAN SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić razgovarao sa predsednikom iračkog Parlamenta (FOTO)

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Parlamenta Republike Irak Muhamedom El Halbusijem s akojim je razgovarao o o daljem unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Iraka.

Kako je naveo posle sastanka, na stolu su se našle i aktuelne teme, situacija na Zapadnom Balkanu i Bliskom istoku, kao i neophodnost dijaloga u kontekstu rešavanja svih otvorenih pitanja.

 

 

- Zahvalio sam se prijateljskoj Republici Irak na doslednoj i principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i izrazio opredeljenje da, i u narednom periodu, nastavimo da razvijamo svestranu i uzajamno korisnu saradnju, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu - naveo je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (97)

Loading
Maja

10.10.2023 11:06

Irak je dosledan i podržava teritorijalnu celovitost Srbije.

Mira

10.10.2023 11:08

Predsenik Aleksandar Vucic se bori za Srbiju da sačuva njen mir i stabilnost na KiM i zato je danas na sastanku sa predsednikom parlamenta Iraka.

Dusan

10.10.2023 11:09

Zaista je veoma vazna da imamo dobru saradnju sa drugim drzavama.

Slavka

10.10.2023 11:12

Ovakvi prijatelji poput predsednika Parlamenta Iraka su nam dobro došli a još više njihova doslednost u nepriznavanju tzv. Kosova.