SRBI NE MOGU NI DA OPLAKUJU SVOJE MRTVE, ALI SVE IMA SVOJE GRANICE! Evo koliko nisko ide samoproglašeni premijer lažne države - zlodela Kurtijeve armije nemaju granice

Autor:

Vesti

26.09.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O situaciji na Kosovu, danima bruje kako domaći, tako i svetski i regionalni mediji.

SRBI NE MOGU NI DA OPLAKUJU SVOJE MRTVE, ALI SVE IMA SVOJE GRANICE! Evo koliko nisko ide samoproglašeni premijer lažne države - zlodela Kurtijeve armije nemaju granice

Foto: www.profimedia.rs

Vlada Republike Srbije proglasila je na današnjoj vanrednoj sednici, 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. Takođe, i u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan.

O situaciji na Kosovu, danima bruje kako domaći, tako i svetski i regionalni mediji, ne dozvoljavajući Srbima da oplakuju žrtve. 

Regionalni portali pišući o ovome karakterišu tu situaciju kao "ratno stanje", kao i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, pri čemu jedan od prisutnih govori potresenim glasom "Ovde smo najsigurniji", dok se u pozadini konstantno čuju rafali.

 

 

Oglašavanje samoproglašenog premijera lažne države, Aljbina Kurtija, navelo je njegove pristalice da pođu istim putem "pravde" u kojem on strogo navodi da Srbija mora da snosi punu odgovornost za kako kaže, sponzorisanje terorističkog nasilja na teritoriji Kosova.

Na društvenoj mreži X svakog minuta izlaze nove objave u znaku podrške Prištini.

- Imperativ je da svet zauzme čvrst stav protiv terorizma koji podržava Srbija - samo je jedna od poruka na ovoj mreži.

 

 

Takođe, politički analitičar, Agon Maliki, podelio je sa svojim pratiocima da će usledeti jako teški dani i da ovo znači prihvatanje nasilja kao dela politike.

- Srpska lista, glavna stranka kosovskih Srba, najavljuje trodnevnu žalost za trojicom Srba ubijenih u napadu na kosovsku policiju. Zvanično prihvatanje nasilja kao politike. Duh je izašao iz boce. Veoma... veoma loši dani su pred nama - naveo je Agon.

 

 

Kako smo ranije pisali, porodice jedne od žrtava tragičnog događaja na teritoriji Kosova nisu uspele ni da se oproste od svojih bližnjih.

Podsetimo, u obračunu sa takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj stradali su I. M. i B M. iz Leposavića, kao i S. N. iz Zvečana i njihovi idenstiteti su otkriveni. 

U noći između subote i nedelje, oko 2.46 grupa Srba postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj. Zatim je došla kosovska policija da to ukloni, nakon čega dolazi do sukoba i tada je nastradao policajac, dok je drugi ranjen.

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (20)

Loading
Srđa

26.09.2023 12:56

Kurti nastavlja sa nasiljem i provokacijama, situacija je izuzetno opasna i može doći do novih sukoba.

Sa

26.09.2023 12:58

Zabrinutost za Srbe na KiM je velika,zivoti su u pianju Srbi tolerisu torturu 25 godina a to sto Kurti radi je zaista sramno

Jovana

26.09.2023 13:00

Kurti nema meru ni granicu pogotovo kada je mrznja prema Srbima.

Sasa

26.09.2023 13:28

Kurti je nevidjeno zlo koje nikako da nas zaobidje