"NIJE VUČIĆ TOLIKO LUD DA DOĐE BEZ DOZVOLE!" Svečlja preti Vučiću hapšenjem - u Prištini se ne zna ko pije ko plaća!

Autor:

Vesti

20.09.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečlja tvrdi da će svako ko uđe na teritoriju Kosova i Metohije bez dozvole biti uhapšen, uključujući i predsednika Srbije.

"NIJE VUČIĆ TOLIKO LUD DA DOĐE BEZ DOZVOLE!" Svečlja preti Vučiću hapšenjem - u Prištini se ne zna ko pije ko plaća!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/Tanjug/AP

Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti

Izjavom da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti uhapšen ukoliko pokuša da poseti Gračanicu bez odobrenja Prištine, tzv. ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izražava stav kosovskih vlasti u vezi sa kontrolom ulaska na teritoriju Kosova i Metohije.

- Za dozvolu kod premijera, bez dozvole kod mene - izjavio je Svečlja.

Svečlja tvrdi da će svako ko uđe na teritoriju Kosova i Metohije bez dozvole biti uhapšen, uključujući i predsednika Srbije.

- Posledica je da jednostavno nemate državu ako šef druge države uđe na vašu teritoriju bez dozvole - rekao je Svečlja i dodao da ne veruje da je "Vučić toliko lud da dođe bez dozvole".

Ovo je deo politike koju su kosovske vlasti sprovele od proglašenja nezavisnosti, gde insistiraju na kontroli svih ulazaka na teritoriju Kosova i Metohije.

- Ako pošalje zahtev, odluka će biti na premijeru da li će Vučiću dati dozvolu ili ne. A, bez dozvole, zna se koje institucije se time bave. Kako mislite da neko, strani državljanin, može da uđe u Republiku Kosovo bez dozvole kosovskih institucija? - upitao je Svečlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (60)

Loading
Jovana

20.09.2023 10:56

Naravno da niko nije lud da ide mecki na rupu.

Luka

20.09.2023 10:57

Kurtiju je sve dozvoljeno samo ne razumem zasto. Vucic se nikada nije obazirao na pretnje i Srbe na KIM nikada nece ostaviti same i nezasticene.

Ena

20.09.2023 10:58

Strašno je dokle ide nepoštovanje samoproglašenih predstavnika nepriznate države. Njihov strah je sve veći jer znaju da neće moći još dugo da se ponašaju ovako bahato.

Ljubicica

20.09.2023 11:00

Vucic zna da Kurti nema nameru da stane,ali ce se boriti za narod na KiM i njihov mir