"POTREBNI SU NAM JASNI SIGNALI I OD SAD I OD EU": Vučić na američkoj televiziji govorio o KURTIJEVOM TERORU nad Srbima na KiM

Autor:

Vesti

22.09.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je govorio o svim dešavanjima u zemlji u jutarnjem programu američke televizije

"POTREBNI SU NAM JASNI SIGNALI I OD SAD I OD EU": Vučić na američkoj televiziji govorio o KURTIJEVOM TERORU nad Srbima na KiM

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

U okviru posete SAD, gde je juče govorio na Generalnoj skupštini UN, predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je, nakon istorijskog govora, u jutarnjem programu "Wake Up America" na američkoj televiziji Njuzmaks.

Moramo da budemo objektivni što je više moguće. Znate da smo mi u pregovaračkom procesu pod okriljem Evropske unije. Pre toga smo imali dobre pokušaje sa administracijom predsednika Trampa. Mi smo pokušali da implementiramo Vašingtonski sporazum - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara i dodao da nije postojala ista želja i namere sa druge strane. 

Istakao je da je u okviru Briselskog sporazuma postignutog pre 10 godina jedna od obaveza prištinske strane bilo formiranje Zajednice srpskih opšina, što i dalje nije učinjeno. 

Sada se bojim eskalatornih mera koje vlast Aljbina Kurtija preduzima u poslednje vreme, i koje će, bojim se, ponavljati i sutra, prekosutra i svakoga dana - rekao je predsednik. 

Istakao je da Kurti ovakvim ponašanjem stalno provocira Srbe i da mu nije jasno šta očekuje. 

- Ja sam video da je i državni sekretar Entoni Blinken reagovao, da je reagovala i Evropska unija - rekao je Vučić i dodao da te reakcije ipak nisu bile dovoljno jake kako bi ubedile Kurtija da prestane sa ovakvim provokacijama.

Na pitanje novinara da li smatra da bi reakcije morale biti snažnije, Vučić odgovara: 

- Mi bismo voleli da vidimo veoma jasne signale od američke administracije i Evropske unije. Sa vremena na vreme, usudiću se da kažem, mi dobijamo signale, u srpskom smo to nazvali "obostranizam", uvek kada treba da reaguju, bez obzira na to ko je pokretač i čija je krivica, uvek su "dve strane" - rekao je Vučić.

Nakon gostovanja predsednik se oglasio na Instagramu i rekao da je uvek zadovoljstvo razgovarati sa Ričardom Grenelom.

- Još jednom sam istakao da je fokus Srbije na građenju mostova, ne samo sa zemljama regiona, već i sa celim svetom - napisao je predsednik Srbije u objavi na svom zvaničnom Instagram profilu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (49)

Loading
Nina

22.09.2023 15:53

Amerika je mogla čuti istinu i videti da Srbija teži miru i građenju prijateljskih i razvnojnih odnosa sa svima.

Violeta

22.09.2023 15:56

Posle ovako divnog predstavljanja problema i srpskih namera, vreme je da se utiče na Kurtija da krene u dijalog.

Zora

22.09.2023 16:03

Ako SAD i EU žele da urazume Kurtija, sad je krajnje vreme.

Cici

22.09.2023 16:09

Ceo svet treba da cuje kroz kakav teror nas narod na KiM prolazi od strane Kurtija!