"U KURTIJEVE ZATVORE ODVODE NEVINE SRBE, PUCAJU NA DECU": Vučić ogolio lažnu sliku koju Priština šalje svetu!

Autor:

Vesti

21.09.2023

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmoro nevinih civila upucanih od strane predstavnika tzv. kosovskih institucija, deca ranjena na Badnje veče...sve detalje višemesečnog Kurtijevog terora je saopštio Vučić

"U KURTIJEVE ZATVORE ODVODE NEVINE SRBE, PUCAJU  NA DECU": Vučić ogolio lažnu sliku koju Priština šalje svetu!

Foto: media.un.org, Kosovo Online

Obraćajući se na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predsednik MSrbije govorio je i o hapšenju Srba na Kosmetu, čime je ogolio laži Aljbina Kurtija i lažne slike koju Priština pokušava da šalje u svet.

- Upravo sada dok sedimo u ovoj sali, u Kurtijeve zatvore odvodi se novi kontigent Srba uhapšenih pod fabrikovanim optužbama kao deo njegove kampanje terora. Mnogo gora su dakle dela koja evo već dvadeset meseci u kontinuitetu sprovodi na terenu Kurtijev ekstremistički režim, a koja se u praksi zajedno sa ponovnim ubrzanim iseljavanjem preostalih Srba pretvaraju u puzajuće etničko čišćenje u srcu Evrope. Koliko daleko ide cinizam Kurtijevog režima zaključićete i iz sledeće činjenice – od kako su Evropska Unija i državni sekretar SAD Entoni Blinken početkom juna izdali saopštenja u kome osuđuju jednostrane akcije tzv. "vlade Kosova" , zabeležen je skok etnički motivisanih napada nad Srbima u našoj južnoj pokrajini za preko 50%, dok su u istom peridu vlasti u Prištini preuzele čak 22 nova eskalatorna poteza. Srpski dečaci Stefan Stojanović i Miloš Stojanović od 11 i 21 godina ranjeni su na Badnje veče od strane pripadnika ilegalnih tzv. Kosovskih snaga bezbednosti, u čijem naoružavanju učestvju neki od prisutnih u ovoj sali, znajući dobro da je to duboko protivpravno i da je i samo postojanje KSB suprotno R1244 SB UN - rekao je.

Republika

Foto: media.un.org

 

-  Sedmoro nevinih civila upucanih od strane predstavnika tzv. kosovskih institucija, ometanje snabdevanja bolnica, zabrana glasanja na izborima samo za Srbe, potpuna ekonomska blokada za srpsku robu, napadi na crkve, groblja, škole, deo su tužne svakodnevice mog naroda na ovom delu naše teritorije odvojenom nasilnom secesijom suprotnom Povelji UN - rekao je Vučić i dodao:

- I, nećete verovati, iako ne postoji ni jedan ranjeni Albanac, niti jedan uhapšeni, nijedan povređeni Albanac – pogađajte: krive su obe strane, ističe predsednik Srbije.

- Za razliku od 1999. kada su bombardovali Beograd i druge gradove u mojoj zemlji ostavljajući krvavi trag od više hiljada mrtvih civila i vojnika u scenama veoma sličnim onima koje danas na žalost gledamo u različitim delovima sveta, danas kada se ogoljeni teror za koji i sami kažu da podseća na ono što se dešavalo Albancima - dešava nad Srbima, nema ni humanitarne katastrofe, nema ničega. Sada su samo zabrinuti, sležu ramenima, ali ako bilo kakvu odluku treba da donesu, ona će uvek biti, kako kažu krivica, ”obeju strana”.

- I u takvom svetu, verujem da jedna mala zemlja poput Srbije,podižući svoj glas i boreći se za univerzalno važenje principa nepovredivosti međunarodno priznatih granica, teritorijalnog integriteta, suvereniteta i političke samostalnosti, daje primer borbe za pravo, ono koje je ovde ukinuto, u ovoj zgradi, i svojom neveliko snagom, ali ogromnom odlučnošću i hrabrošću, štiti načela na kojima bi trebalo da je satkan svet. Mi nismo menjali principe zarad dnevne politike i sopstvenih potreba. Onako kako čuvamo integritet Srbije, tako branimo integritet svake zemlje članice UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (56)

Loading
Ljubicica

21.09.2023 18:52

Srbija je uvek za saradnju ali sve što radi , radi u interesu svog naroda.To je put mira i stabilnosti svih nas.

Ceca

21.09.2023 18:52

Kurti je agresor i zločinac koji vrši teror nad nedužnim Srbima

Kristina

21.09.2023 18:52

Ovo je surova istina.

Goga

21.09.2023 18:53

Veoma je važno da se jasno čuje prava situacija na KiM i ponašanje Kurtija prema Srbima, a tako nesto moze da iznese samo Vucic.