BIVŠI ČELNIK ROME O BURNOJ PROŠLOSTI SRBINA: Radonja je mnogo pio i noćio gde je stigao!

Autor:

Sport

22.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Radonjić je vodio veoma problematičan život, najčešće nije spavao u našem trening-kampu, u kojem je živeo, otkrio je Valter Sabatini

BIVŠI ČELNIK ROME O BURNOJ PROŠLOSTI SRBINA: Radonja je mnogo pio i noćio gde je stigao!

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Radonjić

Nemanja Radonjić (27) igra kao preporođen u Torinu. Tim iz Serije A otkupio je reprezentativca Srbije od Marseja za 1,7 miliona evra jer je zadovoljio na pozajmici, a da su povukli pravi potez svedoči to što umalo nije postigao het-trik u pobedi nad Salernitanom sa 3:0. Naime, utakmica bi bila završena sa 4:0 da VAR nije poništio pogodak Srbina zbog minimalnog ofsajda, ali to ne umanjuje činjenicu da Radonjiću leži italijanski fudbal i Italija.

A upravo zbog načina života u Italiji, tačnije u Rimu, Nemanji umalo nije propala cela karijera. Kako je otkrio Valter Sabatini, nekadašnji funkcioner Lacija, Intera, Palerma, Sampdorije i Rome, koji je Radonjića otkrio i doveo u "vučicu" 2014, Srbin je vodio buran život zbog kojeg umalo nije propao na početku.

Imao čuvara u Zvezdi, pare uzimao saigračima na foru!

Foto: Starsport

MILJENIK "DELIJA": Radonja

O burnom životu Nemanje Radonjića kruže i brojne čaršijske priče. Prema jednoj, on je imao čuvara dok je igrao u Crvenoj zvezdi da ne bi pravio iste ekscese kao u Romi. Naime, njemu je jedan čovek blizak navijačima i upravi Zvezde navodno bio senka i sprečavao ga da pije i ide u noćne klubove sa starletama. Prema drugoj, on je od saigrača iz reprezentacije Adema Ljajića izvukao na foru 20.000 evra dok je ovaj igrao u Fjorentini. Navodno, Radonjić je pozvao Ljajića i rekao mu da mu ovaj da novac, da se tako dogovorio s njihovim menadžerom, a da će mu ovaj to vratiti.

- Doveo sam ga kao dete jer je znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marseju za 12.000.000 evra bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening-kampu Rome, a tamo je živeo - prisetio se Sabatini i nastavio o kvalitetima Radonjića, koji je potom preko Zvezde završio u Marselju za 12 miliona evra:

- Rudi Garsija ga je tražio u Francuskoj jer ga je znao ranije iz Rome i primetio je da je dečko tri puta brži od ostalih. Danas ga konačno vidim da igra za ekipu i srećan sam zbog toga.

Sada kada je Radonjić postao vrhunski fudbaler i igra u Seriji A, odnosno standardan je reprezentativac Srbije, Sabatini ne krije zadovoljstvo. On je na tome čestitao Nemanji, ali i hrvatskom treneru Ivanu Juriću, strategu Torina, koji je imao udela u preporodu Srbina.

- Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam zbog izuzetnom poslu koji je odradio s Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos s njima, potreban je "težak" trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao s aspekta psihologije i discipline - dodao je Sabatini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading