HRABAR GOVOR PREDSEDNIKA SRBIJE PRED UN: Skoro sve zapadne sile su brutalno pogazile Povelju UN i Rezoluciju 1244!

Autor:

Vesti

21.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Njujorku je u toku, po mnogo čemu, "istorijsko obraćanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića , koji govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

HRABAR GOVOR PREDSEDNIKA SRBIJE PRED UN: Skoro sve zapadne sile su brutalno pogazile Povelju UN i Rezoluciju 1244!

Foto: media.un.org

Aleksandar Vučić je rekao da je nemačka ministarka rekla da se Nemačka drži čvrsto Povelje UN i odluka i akata UN, i da nikada neće odustati od toga.

- Sve bi to bilo lepo, kada bi bilo istinito. Gotovo sve velike zapadne sile brutalno su pogazile i Povelju UN i Rezoluciju 1244 UN donetu u ovom visokom domu, negirajući i gazeći baš sve one principe koje danas brane, a to se dogodilo pre 24 i pre tačno 15 godina - kaže Vučić.

Prema njegovim rečima, prvi put, nezabeleženo u svetskoj istoriji, 19 najmoćnijih zemalja donelo je odluku, bez učešća SB UN - bez ikakve odluke SB UN, da surovo napadne i kazni jednu suverenu zemlju na evropskom tlu, kako su rekli, da bi sprečili humanitarnu katastrofu.

- Nisu se grohotom smejali kada je predsednik Rusije iskoristio iste te reči pravdajući svoj napad na Ukrajinu. Zaboravili su da su i oni sami koristili isti narativ, iste reči, ista objašnjenja - podvukao je Vučić.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (77)

Loading
Keti

21.09.2023 18:04

Vučić kao samostalna i jaka ličnost vodi Srbiju u bolju budućnost. Ponosni smo na njegovu hrabrost

Tanja

21.09.2023 18:05

Užas. Od bombardovanja Srbije do danas te velike sile nikada nisu ispoštovali ljudska prava niti Povelju UN i Rezoluciju 1244. Na Kosovu i Metohiji se Kurti iživljava nad nedužnim Srbima a oni to nemo posmatraju.

Ana

21.09.2023 18:05

Tako je predsednice. Sve su pogazili ali mi Srbi smo castan i posten narod nece nas vise gaziti. Sve ste lepo rekli. Ista pravila za sve

Nina

21.09.2023 18:05

Konacno je neko svima sasuo istinu u lice.