VUČIĆ U DNEVNIKU RTS: Plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji izmiče kontroli

Autor:

Vesti

20.09.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, govorio je za Dnevnik RTS i izrazio svoju zabrinutost u vezi sa nedavnim hapšenjima Srba na Kosovu i Metohiji

VUČIĆ U DNEVNIKU RTS: Plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji izmiče kontroli

Foto: TV RTS/printscreen

. Vučić je naglasio da je imao mnogo kontakata i razgovora tokom svoje posete Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući i dugo razgovarao sa španskim premijerom.

Posebno je istakao važnost sastanka sa predsednikom Južne Koreje i naveo da je to veoma značajna saradnja. Međutim, predsednik Vučić je izrazio svoju zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji, koja se, prema njegovim rečima, polako, ali sigurno, izmiče kontroli.

- To je strašno važno, ali plašim se da situacija na Kosovu i Metohiji polako, ali sigurno, izmiče kontroli. Kad vas stave u ćošak iz kog nemate kud tad morate da se branite svom svojom snagom. U britanskoj doktrini je to kao "pacov u uglu, sa sve četiri noge" - rekao je Vučić.

Govoreći o hapšenjima Srba na Kosovu, Vučić je istakao da su danas uhapšena još trojica Srba pod obrazloženjem da su maltretirali nekog na groblju, što je nazvao smešnim i zastrašujućim. Takođe, kritikovao je pristrasnost u postupanju prema Srbima na Kosovu, ističući da će Srbi uvek biti smatrani odgovornima, čak i kada nisu krivi.

Predsednik Vučić je najavio da će preduzeti odgovarajuće mere u vezi sa hapšenjima i da će lično prisustvovati sednicama Unutarnjeg mehanizma za ocenu Nefrekventnih Incidenata (UMNIK). Takođe je napomenuo da će se Srbija truditi da zaštiti i sačuva svoj narod na Kosovu i Metohiji i da neće pristati na kapitulaciju.

Na kraju obraćanja, Vučić je izrazio nadu da će Srbija ostati razumna i pametna u suočavanju sa izazovima na Kosovu i Metohiji i poručio da će videti ko će "zadnji da se smeje."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (66)

Loading
Bubi

20.09.2023 19:55

Neophodno je da strani lideri podrže Srbiju po pitanju KiM, moramo sprečiti Kurtija dosta je bilo napada!

Nebojša

20.09.2023 19:56

Plašimo se i mi, Kurti teroriše zapad ćuti...

Ena

20.09.2023 19:59

Situacija na KiM se sve više komplikuje, a međunarodna zajednica se pravi gluva i slepa.

Ena

20.09.2023 19:59

Situacija na KiM se sve više komplikuje, a međunarodna zajednica se pravi gluva i slepa.