PREMA PREDANJU, OVU BITNU STVAR MORATE DA URADITE ZARAD ZDRAVLJA BLIŽNJIH! Danas slavimo praznih SVETIH mučenica

Autor:

Vesti

23.09.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tela svetih mučenika hrišćani su časno sahranili.

PREMA PREDANJU, OVU BITNU STVAR MORATE DA URADITE ZARAD ZDRAVLJA BLIŽNJIH! Danas slavimo praznih SVETIH mučenica

Foto: Printscreen

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svete mučenice Minodoru, Mitrodoru i Nimfodoru.

Tri su rođene sestre iz nekog mesta u Bitiniji u Aziji. Odgajane u hrišćanskom duhu, one su se povukle iz grada u pustinju, želeći da um svoj uzdignu ka Bogu i oslobode se svega lažljivog sveta i tako prožive ovaj vek u čistoti i devstvenosti, kao prave neveste Hristove.

Oni su se predali velikom trudu, postu i molitvi, dok ih Bog ne obdari darom čudotvorstva. Kada su bolesnici počeli da im dolaze na isceljenje, oni su se proslavili protiv svoje volje. Čuo je za njih i princ Fronton i odvukao ih na sud. Kada ih je ugledao, bio je zadivljen lepotom njihovih lica. Jer iako su bili veliki pustinjaci, tela su im bila suva, lica svetla, obasjana unutrašnjim mirom i Božanskom blagodaću.

Knez im se najpre polaskao i obećao da će ih poslati caru koji će ih oženiti svojim velikašima, ali kada se uverio da njegovo laskanje i obećanja nemaju efekta na ove neveste Gospoda Isusa Hrista, naredi da prvo muče Minodora, a njene sestre su ih bacile u zatvor.

Posle silnih muka, knez povika Minodora: „Prinesi žrtvu bogovima!“ Na to mu sveta mučenica odgovori: „Zar ne vidiš da ja ne činim ništa drugo nego sebe prinosim na žrtvu Bogu svome?

Kada je sveta Minodora izdahnula u mukama, tada je knez izveo druge dve sestre i stavio ih pored mrtve Minodore, pokazujući na nju, savetovao im je da se odreknu Hrista.

Ali pošto su ostali nepokolebljivi, on ih je i ubio u velikoj muci. U tom trenutku sa neba udari munja i ubije bezdušnog Frontona sa slugama. Tela svetih mučenika hrišćani su časno sahranili. Stradali su između 305. i 311. godine, u vreme Maksimijana Galerija i upokojili se u Hristovom Carstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading