REČI KOJE SU ZAGRMELE U NJUJORKU! Vučić se oglasio na Instagramu posle istorijskog govora: Principi se ne menjaju od prilike do prilike! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.09.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su reči koje su zagrmele u Njujorku i koje će se pamtiti kao jedan od najznačajnijih govora u istoriji Srbije.

REČI KOJE SU ZAGRMELE U NJUJORKU! Vučić se oglasio na Instagramu posle istorijskog govora: Principi se ne menjaju od prilike do prilike! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je 21. septembra 2023. godine istorijski govor na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

U svom govoru, Vučić je naglasio da se principi ne menjaju od prilike do prilike i da Srbija poštuje međunarodno pravo i teritorijalni integritet svih članica ove organizacije. 

 

 

- Principi se ne menjaju od prilike do prilike. Principi ne važe samo za jače, principi važe za sve. Ako to nije tako, onda to više nisu principi. Zato smatram da će se u savremenom svetu ili postaviti principi, pa će ista pravila važiti za sve, ili ćemo kao svet završiti u najdubljim podelama u svojoj istoriji, u najtežim sukobima i u problemima iz kojih se nećemo izvući. I u takvom svetu, verujem da jedna mala zemlja poput Srbije, podižući svoj glas i boreći se za univerzalno važenje principa nepovredivosti međunarodno priznatih granica, teritorijalnog integriteta, suvereniteta i političke samostalnosti, daje primer borbe za pravo, ono koje je ovde ukinuto, u ovoj zgradi, i svojom nevelikom snagom, ali ogromnom odlučnošću i hrabrošću, štiti načela na kojima bi trebalo da je satkan svet. Mi nismo menjali principe zarad dnevne politike i sopstvenih potreba. Onako kako čuvamo integritet Srbije, tako branimo integritet svake zemlje članice UN - naveo je predsednik. 

Nakon govora, predsednik Vučić se oglasio na Instagramu, gde je istakao da će Srbija biti pouzdan partner svima, spremna na saradnju, kompromis i odbranu međunarodnog prava, ali da će se na prvom mestu boriti za interese Srbije i život srpskog naroda.

Ovo su reči koje su zagrmele u Njujorku i koje će se pamtiti kao jedan od najznačajnijih govora u istoriji Srbije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Ena

21.09.2023 19:39

Kad nema morala i poštovanja principa u politici onda dolazi do velikih podela i ratnih sukoba.

Nebojša

21.09.2023 19:41

Kako ide ona naša pesma... zagrmi Srpski Vojvoda ili kako?

Tina

21.09.2023 19:52

Наш државни врх ће учинити све, да пре свега мирним стедствима заштити наше сународнике на КиМ.

Milovan

21.09.2023 19:59

Vučić je rekao ono što misli svaki Srbin! Direktno je pomenuo sve nepravde koje zapad sprovodi godinama,ne samo u Srbiji. Odličan govor