PREDSEDNIK VUČIĆ O ODNOSIMA DVE ZEMLJE: Srbija i Severna Makedonija nemaju više otvorenih pitanja, samo da sarađaju bolje

Autor:

Vesti

02.08.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se nakon sastanka zahvalio patrijarhu Porfiriju na istorijskoj odluci Srpske pravoslavne crkve, donetoj prošle godine "na dobrobit dva naroda".

PREDSEDNIK VUČIĆ O ODNOSIMA DVE ZEMLJE: Srbija i Severna Makedonija nemaju više otvorenih pitanja, samo da sarađaju bolje

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Severna Makedonija nemaju više nikakvih otvorenih pitanja i da samo postoji želja da se sarađuje bolje i više.

On je nakon sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Penderovskim, u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, zahvalio patrijarhu Porfiriju na istorijskoj odluci Srpske pravoslavne crkve, donetoj prošle godine "na dobrobit dva naroda".

- Mi Srbi volimo Makedonce i Severnu Makedoniju, ništa ne tražimo, ništa nam nije potrebno osim da sarađujemo još bolje i više. Nemamo mi te začkoljice ko je šta i kome ispred ili unutra rekao ili nije - dodao je Vučić.

On je Penderovskom čestitao državni praznik Severne Makedonije, srpskim pravoslavnim vernicima veliki praznik Svetog Iliju, a svim Makedoncima čestitao je Ilinden na makedonskom jeziku. 

- Želim vam srećan praznik i da se uvek osećate da ste dobrodošli bilo gde na teritoriji Srbije, znam da to osećate kao svoju zemlju, kao što mi vas osećamo kao svoju braću i osećamo se kao kod svoje kuće kada smo kod vas u poseti - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (40)

Loading
Ljiljana

02.08.2023 13:52

Nadamo se i verujemo u bolju saradnju u buducnosti nasa dva naroda i predsednika. Jako znaci kada za susede imate iskrenog prijatelja.

Dara

02.08.2023 13:53

Medjusobno postovanje i prijateljstvo nase dve bratske zemlje Srbije i Severne Makedonije ovom posetom se jos vise ucvrsila i otvorila nove mogucnosti za saradnju i otvaranje novih projekata.

Mico

02.08.2023 13:54

S.Makedonija i Srbija imaju dugovecno prijateljstvo. Samo ćemo jačati politicko-ekonomsku vezu i biti još bolji.

Maki

02.08.2023 13:59

Srbija i Severna Makedonija ce bolje da saradjuje.