PREDSEDNIK VUČIĆ SA PENDAROVSKIM: Mi kao narod imamo bratske odnose, uvek se osećajte DOBRODOŠLI (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.08.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica predsednika održalui su zajednički sastanak u 12.30 časova, posle kojeg je usledilo njihovo obraćanje.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA PENDAROVSKIM: Mi kao narod imamo bratske odnose, uvek se osećajte DOBRODOŠLI (VIDEO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas prima u posetu predsednika Severne Makedonije Stevu Pendarovskog koji će boraviti u radnoj poseti Srbiji.

Vučić i Pendarovski najpre su obilašli manastir Sveti Prohor Pčinjski.

Predsednika Vučića sačekao je veliki broj građana, sa kojima je porazgovarao. Građani su izneli svoje lokalne probleme, vezane za put i vodu. Građani su uručili Vučiću pisma.

13.10 - Predsednik Vučić i predsednik Pendarovski su se obratili nakon obilaska manastira
 

– Mnogo sam srećan što danas možeo da budemo gosti u ovom prelepo manastiru. Da potvrdimo samo izuzetne odnose koji postoje između Srbije i Severne Makedonije. Bio sam oduševljen kada sam video ljude ovde jutros koji govore makedonskim jezikom. Odlično razumemo makedonski jezik, kao i vi srpski. Nemam problem da kažem da smo mi prijatelji, da imamo bratske odnose, verujem da će se ti odnosi dalje razvijati – rekao je predsednik Vučić.

– Želim da vam čestitam praznik Svetog Iliju, svim makedoncima Ilindan i da se uvek osećate da ste dobordošli, bilo gde na teritoriju Srbije. Znam da to osećate kao svoju zemlju, baš kao što i mi vas osećamo kao braću.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je Predsednika Severene Makedonije Stevu Pendarvoskog sa kojim je posetio manastir Sveti Prohor Pčinjski i poklonio se moštima ovog svetitelja.

 

– Svaki put kada dođem u Prohor Pčinjski, ovde je sve lepše i lepše! Sam manastir je vekovima delio sudbinu našeg naroda, trpeo razaranja, ali se i dizao iz pepela, odolevao iskušenjima, bio mesto okupljanja i stub odbrane naše vere i duha, napisao je Vučić i dodao da je važno da živimo čista srca.

– Na ovom mestu, koje nas podseća na važnost zajedništva i opraštanja i opominje da živimo čistog srca, uz jaku veru i mir u duši, poželeo sam dobrodošlicu dragom prijatelju Pendarovskom. Biće ovo prilika da nastavimo naše razgovore o daljem jačanju bratskih odnosa između Srbije i Makedonije, napisao je predsednik.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (79)

Loading
Ana

02.08.2023 07:42

Makedonija je naš sused sa kojim imamo tradicionalno dobre, prijateljske odnose i saradnju.

Milenko

02.08.2023 07:45

Na svetom mestu kao znak prijateljstva.

Mala plava

02.08.2023 07:45

Vučić I pendarovski već imaju utabanu saradnju I nastavljaju dalje da ostvaruju ciljeve

Mala plava

02.08.2023 07:46

Prohor Pcinjski mesto koje spaja I daje dobre saradnje I koje je simbol srpstva