ŠOŠKIĆ JE NAJODGOVORNIJI ZA STOTINE HILJADA IZGUBLJENIH RADNIH MESTA! Oglasio se ministar Momirović nakon teksta na N1!

Autor:

Vesti

27.05.2023

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcija ministra trgovine Tomislava Momirovića na tekst objavljen na portalu N1: Profesor Šoškić objasnio ministru: Inflacija nije pobeđena, cene ne padaju.

ŠOŠKIĆ JE NAJODGOVORNIJI ZA STOTINE HILJADA IZGUBLJENIH RADNIH MESTA! Oglasio se ministar Momirović nakon teksta na N1!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Nakon teksta u tajkunskom N1 u kome je profesor Dejan Šoškić rekao da inflacija nije pobeđena, oglasio se  ministra trgovine Tomislav Momirović.

- Inflacija nije pobeđena, cene ne padaju. Ovo je zaustavljanje rasta inflacije. Blagi  pad inflacije nije pad cena, to bi trebalo da se zna. Pad cena se zove deflacija – kada se postojeći iznos cena spušta za indeks potrošačkih cena kojim se meri inflacija. A mi smo daleko od toga. Jer, ovde nije u pitanju pad cena, nego zaustavljanje daljeg rasta inflacije - rekao je Šoškić za N1.

Nakon ovog teksta reagovaoo je ministar trgovine Tomislav Momirović. 

Momirović: Da li zaista želite da vam profesor Šoškić nešto objasni?

- Podsetio bih građane Srbije da je profesor Šoškic držao najviše funkcije u Narodnoj banci Srbije, od člana Saveta Narodne banke Srbije, Predsednika Saveta Narodne banke Srbije i na kraju guvernera Narodne banke Srbije u periodu kada je Narodna banka dozvolila da kurs dinara prema evru devalvira sa 79 na 114 dinara i kada je javni dug sa 26% BDP-a gotovo tripliran, dostigavši 62% od BDP-a uz tendenciju daljeg snažnog rasta. Sve vreme govoreći poslovnoj, ali i široj javnosti, da se kurs formira slobodno na tržištu što naravno nije bilo tačno jer u tom periodu je Narodna banka Srbije nemo posmatrala kako špekulanti dominantno utiču na kurs dinara, a ne privreda i građani Srbije, time gurajući veliki broj kompanija u nemogućnost servisiranja sopstvenih obaveza, a time i u bankrot, a radnike na ulicu. 

Profesor Šoškić je najodgovorniji za stotine hiljada izgubljenih radnih mesta u Srbiji, jer je na kraju njegovog mandata svaki 4 građanin Republike Srbije bio nezaposlen, a građani koji su imali privilegiju da imaju posao kući su nosili minimalnih 120 evra, dok je prosečna plata bila jedva 250 evra.

Umesto što se profesor Šoškić sada javlja, bolje je da obrati pažnju i nauči od guvernerke Tabaković kako se obezbeđuje stabilan kurs dinara već deset godina zaredom, kako se obuzdava inflacija i jačaju devizne reserve uz snažan rast standarda i prosečnu platu od 700 evra - istakao je Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading