PUKLA BRUKA U CRNOJ GORI - ISPLIVALI TAJNI SNIMCI O VEZAMA MILA I RUSA: Đukanovićev raspop uzeo 100.000 evra pred početak izborne kampanje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.04.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović godinama kuka na ruski uticaj na region, a sad su se procureli tajni razgovori dva vodeća čoveka takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, koja je glavna podrška bivšem lideru DPS. U snimcima koji su digli region na noge otkriva se da su im Rusi uplatili 100.000 evra.

PUKLA BRUKA U CRNOJ GORI - ISPLIVALI TAJNI SNIMCI O VEZAMA MILA I RUSA: Đukanovićev raspop uzeo 100.000 evra pred početak izborne kampanje! (VIDEO)

Foto: Tanjug/D. GRIZELJ, YouTube/Printscreen

U javnost je procureo tajni razgovor mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihaila i Borisa Bojovića, episkopa CPC, o donaciji ovoj nepriznatoj crkvi od strane Rusa - reč je o 100.000 evra, ali i sumnjivom trošenju pomenute sume.

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Reč o crkvi čije je osnivanje podržao Milo Đukanović i čiji je ona najverniji fan. Takođe, na osnovu razgovora da se zaključiti da su se čelnici CPC videli sa Đukanovićem uoči izbora, da bi nekoliko dana kasnije potegli pitanje i međusobne optužbe o sumjivom trošenju para. 

- Hoćeš stvarno da pokrenem da budeš saučesnik u tome, gdje si ti bio saučesnik, tvoj potpis i tvoj pecat? Hoceš to da pokrenem?… Slušaj, onaj Savez pravoslavnih naroda i one ruske pare, koje su stigle, 100.000, to već ne znam i de je taj žiro-racun, to vec ne znam… To je već za neke druge instance i ova saradnja sa Rusima o kojoj nije obaviješten ni Simeon ni ja, nego saznajemo iz drugih i da nam ruski popovi služe tuda iz nekakve katakombske crkve po Cetinju, to je već druga rabota, to ćemo na Sinod pričat… - kaže Boris Bojović pretećim tonom mitropolitu Mihailu. 

Tokom razgovora se pominje i Milo Đukanović, u tom trenutku još uvek predsednik Crne Gore i lider DPS.

Čelnici ove nepriznate crkve razgovaraju o putu u SAD, na koje je išao deo crkvenih zvaničnika, a pred koji se mitropolit sastao sa Đukanovićem. Sve se dešava uoči izbora u Crnoj Gori. 

 

 

U jednom delu razgovora, njih dvojica pominju nekog Eskobara, sa kojim se episkom pojavio, te mitropolit navodi da je "Eskobar... ljudi od politike, od novca", da je episkop išao da drži parastose, a nije trebao. 

 

 

- Nisam trebao da obavim parastos, osvećenje kuće, krštenja, liturgiju… To ne treba, to nije moj posao - kaže episkop Boris, na šta ga mitropolit citira i kaže "mene je vlast naredila, ja sam pitao vlast..."

Episkop Boris kaže da on nije pominjao vlast, već da je samo rekao da je "to predsednik države i da je sa njim pričao, a vlast nije pominjao". 

- Ja sam rekao, a ma kako Milo Đukanović, mora da si mu nešto naopako rekao jer je to čovek koji je od politike… - kaže mitropolit, na šta mu episkop odgovora da je Đukanoviću rekao istinu o mitropolitu i izvesnom Dušku, kao i način na koji hoće da spreče da se ode u Ameriku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading