ŽELE DA UNIŠTE NAŠU VOJNU INDUSTRIJU: Brnabić oštro o Ponoševim napadima na Vučića i insistiranju na lažnim tvrdnjama da Srbija prodaje oružje Ukrajini

Autor:

Vesti

14.04.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je u nekoliko navrata objasnio da Srbija nije ta koja prodaje oružje Ukrajini, lider Srbije je i dalje na meti napada opozicije, na šta je oštro reagovala Ana Brnabić.

ŽELE DA UNIŠTE NAŠU VOJNU INDUSTRIJU: Brnabić oštro o Ponoševim napadima na Vučića i insistiranju na lažnim tvrdnjama da Srbija prodaje oružje Ukrajini

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, ATA Images

- Danas, po n-ti put, Aleksandar Vučić objašnjava da ne izvozimo municiju/oružje ni u Ukrajinu ni u Rusiju. Čovek u čudu PONOVO pita "šta želite, da uništimo našu vojnu industriju"? Odgovoran kakav jeste, jednostavno ne razume: DA, to žele. To su i radili. Za to se zalažu. No pasaran - napisala je premijerka Ana Brnabić na svom Tviter nalogu oštro ragujući na napade opozicije koja konstantno pokušava da spinuje i ubedi širu javnost da je Srbija ta koja izvozi oružje zemljama koje su u ratu.

 

 

Premijerka je ove reči podelila kao komentar na izjavu nekadašnjeg načelnika Generalštaba i predsednika pokreta Centar Srce Zdravka Ponoša.

- Ne treba biti Maks Veber da se ukapira da ako NATO zemlje od vas kupuju kalibar oružja koji njima ne treba, i to enormne količine, da se postavi pitanje gde to ide - rekao je za N1 Ponoš.

Podsetimo, čak je i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu negirala ove navode, saopštivši da Srbija ne prodaje oružje Ukrajini.

Nakon brojnih pokušaja da se Srbija nasilno uvuče u rat u Ukrajini, širenjem lažnih vesti, klupko je konačno počelo da se odmotava i stavljena je tačka na napade dežurnih kritičara.

Ove navode demantovali su i ministarstvo odbrane, na čijem je čelu Miloš Vučević, kao i šef diplomatije Ivica Dačić, ali i sama Ukrajina.

Međutim, i pored niza objašnjenja da je reč o neproverenoj informaciji, koju je tokom jučerašnjeg dana pustio Rojters, mrzitelji Srba i Srbije, od kojih su neki i u našoj zemlji, udružili su se i odmah krenuli u napad. 

Podsetimo, među prvima je reagovao NATO general Zdravko Ponoš, koji je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava zemlju da uvuče u rat, kako je rekao, ,,tajnim isporukama oružja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (40)

Loading
Ana

14.04.2023 15:15

Ponoš je bio i ostao izdajnik.

Marija

14.04.2023 15:15

Vojna industrija je nama jako bitna i značajna, nećemo dozvoliti da nam bilo ko ono što je nama sveto uništi!

Boris Spasic

14.04.2023 15:15

To je stranackim tajkunima glavni cilj i glavna stvar za koju se godinama zalazu ali im nesto ne ide

Sanja

14.04.2023 15:17

Ponoš dezerter bi trebao da ćuti i da se stidi. Napravio je od Vojske Srbije slabiju lovačku družinu. Čovek bez morala i oficirske časti!