GRADE SE DVA MEMORIJALNA CENTRA POSVEĆENIH JASENOVAČKIM ŽRTVAMA! Vučić i Dodik najavili: Jedan će biti u Donjoj Gradini, drugi u Beogradu!

Autor:

Vesti

14.04.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić i Dodik sastali su se na Veliki petak u "Vili mir".

GRADE SE DVA MEMORIJALNA CENTRA POSVEĆENIH JASENOVAČKIM ŽRTVAMA! Vučić i Dodik najavili: Jedan će biti u Donjoj Gradini, drugi u Beogradu!

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će na sledećoj zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Republike Srpske biti iznet predlog zaključka o izgradnji dva memorijalna centra - jedan u Donjoj Gradini, a drugi u Beogradu.

- Imaćemo predlog zaključka o izgradnji dva memorijalna centra, konačno krećemo u realizaciju, jednog u donjoj Gradini, a 23. (aprila) ćemo imati i skup i obeležavanje stradanja srpskog naroda u Jasenovcu u Donjoj gradini na teritoriji RS, i jednog memorijalnog centra u Beogradu posvećenog jasenovačkim zrztavama - rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je istakao da će se time baviti Ministarstvo za rad, a da će u upravljačkom timu biti i predsednici, predsednici Vlada i predsednici Skupština.

Vučić je najavio i dodatnu pomoć opštinama na teritoriji Federacije, ali i RS.
Prema njegovim rečima Dodik ga je upoznao sa njegovim viđenjem stanja u BiH i o odnosu prema RS, te borbi i pokušajima RS da sačuva svoja prava i obaveze iz dejtonskog sporazuma.

- U ime Srbije rekao sam da mi smatramo da je Dejtonski mirovni sporazum suština funkcionisanja BIH i razume se RS i da ćemo uvek podržati dogovor sva tri konstitutivna naroda uz poštovanje Dejtonskog sporazuma - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (86)

Loading
Mirko

14.04.2023 13:31

Važno je da se poštuje princip sekularnosti u državi i da crkva nema uticaja na odluke koje se tiču drugih pitanja.

Visnja

14.04.2023 13:31

Podrška predsedniku Vučiću u odluci da ne izvozi oružje u zemlje koje su u konfliktu ili se nalaze pod sankcijama.

Mladen

14.04.2023 13:32

Predsednik Vučić je pokazao da je lider koji se bori za prava srpskog naroda i da neće dozvoliti da se naš narod kriminalizuje ili napada bez razloga.

Sava

14.04.2023 13:32

Važno je da se očuva slobodarska i nezavisna politika Srbije, a da se istovremeno gradi prijateljski odnos sa drugim zemljama.