VUČIĆ ODGOVORIO NA PITANJE REPUBLIKE: Neki u SAD su naslonjeni na devedesete godine prošlog veka, nećemo hrliti protiv Rusije i Kine!

Autor:

Vesti

14.04.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pitanje Republike nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

VUČIĆ ODGOVORIO NA PITANJE REPUBLIKE: Neki u SAD su naslonjeni na devedesete godine prošlog veka, nećemo hrliti protiv Rusije i Kine!

Foto: Dragan Kadić

Novinarka našeg portala pitala je šefa države o tvrdnjama Džejmsa Rubina, šefa Centra za globalni angažman, koji se okomio na Srbiju i Beograd označio kao centar za ruske dezinformacije.

Dakle, Džejms Rubin je prilikom posete Podgorici rekao da se nada i da očekuje da Podgorica neće da se oslanja na Beograd i Moskvu. Na stranu što to nisu stvari koje nisu ni blizu istinite. To govori da su neki ljudi u američkoj administraciji naslonjeni na devedesete godine prošlog veka - rekao je Vučić upitan da prokomentariše Rubinove tvrdnje uz opasku da se trudio da ne odgovara na izjave pojedinih zapadnih zvaničnika.

- Trudićemo se da negujemo prijateljske odnose sad SAD. Ali nećemo da hrlimo u animozitet protiv Kine ili Ruske Federacije. Mi u toj njihovoj trci nećemo da učestvujemo, ne pada nam na pamet, i čuvaćemo našu slobodarsku i nezavisnu politiku - dodao je Vučić.

Predsednik je na kraju pitao gde se sastaju ambasadori, kako bi im poslao dobru šljivovicu.

- Mi ne možemo danas Veliki Petak je, ali imaju i u Gruži i u Čačku dobre rakije - poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (97)

Loading
Ranko

14.04.2023 13:07

Srbija je uvek bila uz Rusiju i Kinu i ostaće kao i dosad, to su naši veliki prijatelji i uvek ce biti

Tanja

14.04.2023 13:07

Srbija je neutralna zemlja I vodi politiku mira i stabilnosti

Mladen

14.04.2023 13:08

Velika podrška predsedniku Vučiću na jasnom i odlučnom stavu da Srbija neće hrliti u sukob sa Rusijom i Kinom.

Milan

14.04.2023 13:09

Predsednik Vučić je pokazao hrabrost i odlučnost u odbrani interesa Srbije, što zaslužuje našu podršku.