NOVI SASTANAK SA SRBIMA SA KOSOVA! Vučić, Brnabić i Petković u četvrtak ponovo sa predstavnicima našeg naroda!

Autor:

Vesti

11.04.2023

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na novom sastanku će se izneti konkretni predlozi.

NOVI SASTANAK SA SRBIMA SA KOSOVA! Vučić, Brnabić i Petković u četvrtak ponovo sa predstavnicima našeg naroda!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, AP, NEmanja Pančić

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, istakao je da će se sledeći sastanak sa  političkim predstavnicima Srba sa Kosova biti održati u četvrtak.

Petković je dodao i da će se na sastanku razgovarati o konkretnim predlozima.

Petković je dodao da će sastanku prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

- Razgovraćemo o poltičkim zaključcima koje treba da donesemo. Videćemo kako ćemo u narednom periodu, s obzirom da kada je reč o prethodnom sastanku, Aleksandar Vučić je imao svoje zaključke, međutim kada je čuo Srbe, kada je video šta oni traže, i da su bili mnogo oštriji u određenim zahtevima, Vučić je odustao od svojih predloga. Zato ćemo zajedno da vidimo koji su to predlozi i zaključci koje ćemo da donesemo, da vodimo računa da ne ugrozimo naše interese, da sačuvamo bezbednost našeg naroda, da sačuvamo mir a opet sa druge strane da vidimo šta je to što možemo da uradimo po pitanju normalizacije koja je gotovo nemoguća sa Aljbinom Kurtijem - kazao je Petković.

Podsetimo, prethodni sastanak održan je u petak i tada je prednik Vučić istakao da će se za najviše 7 dana izaći sa konkretnim rešenjima.

- Razgovarali smo o nezadovoljstvu i besu našeg naroda zbog kršenja sporazuma o tablicama, svakodneovnom hapšenju Srba - istakao je predsednik na početku obraćanja.

- Jedna od tema koja se ne tiče bezbednosti i političlkih pitanja je dalji ekonomski razvoj našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Sa konkretnim merama po tom pitanju i po prvom pitanju, izaći ćemo za 7 dana - dodao je tada predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (214)

Loading
Nikola

11.04.2023 09:43

Idem preko zemlje Srbije ide srce gdje mu milije.

nikola

11.04.2023 09:44

Teška situacija se nastavlja, rešenje se mora pronaći.

Nata

11.04.2023 09:44

Situacija na KIM je napeta sastanak od velike važnosti

Tanja

11.04.2023 09:45

Srbi na Kosovu i Metohiji imaju potrebu da razgovaraju sa Predsednikom Vučićem jer je situacija teška zbog svakodnevnog terora Prištine.