ISTINA O CENAMA U SRBIJI! MINISTAR MOMIROVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO NIKEZIĆU: Brojke govore same za sebe!

Autor:

Vesti

14.04.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicioni mediji su bez prethodne provere, navijački brže bolje iste te laži preneli, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović

ISTINA O CENAMA U SRBIJI! MINISTAR MOMIROVIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO NIKEZIĆU: Brojke govore same za sebe!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dušan Nikezić, SSP

Na iznete neistine Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke Slobode i pravde najbolje je odgovoriti istinom.

Egzaktni podaci upravo stoje drugačije u odnosu na sve ono što je Dušan Nikezić naveo, a opozicioni mediji bez prethodne provere, navijački brže bolje iste te laži preneli, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović i dodaje da su ti ljudi zajedno sa Dušanom Nikezićem dok su bili na vlasti uspeli da ostvare ekonomske rezultate takve da prosečna plata bude 331€, prosečna penzija 203€, a stopa nezaposlenosti 28,9%.

- Prema podacima EUROSTAT-a opšti nivo cena u Srbiji je na nivou od 59,6% u odnos na prosek EU, dok je u Sloveniji na 88% od proseka u EU. Dakle, opšti nivo cena koje prati EUROSTAT je u Sloveniji blizu 48% veći nego u Srbiji. Ako pogledamo cene za pojedinačne životne namirnice vidimo da je cena za kilogram šećera u Srbiji 0.98€, dok je u Sloveniji 1,5€. Litar ulja u Srbiji je 1,87€, dok je u Sloveniji 3,79€, cena kilograma teletine u Srbiji je 10,66€, dok je u Sloveniji 11.99€. Ako uporedimo cenu kilograma piletine vidimo da je ona duplo skuplja u Sloveniji, gde iznosi 5,5€ u odnosu na 2,72€ u Srbiji - ističe ministar trgovine, Tomislav Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading