OTKRIVENA MRAČNA TAJNA TAJKUNA - ŠOLAK ŠURUJE SA RUSIMA! Šokantno otkriće medija u Sloveniji trese Balkan: Poznati advokat ključna figura!

Autor:

Vesti

06.04.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Šolak, vlasnik Junajted grupe, u čijem sastavu posluju N1 i Nova, poznate po izrazito antiruskim stavovima, iza kulisa razvija poslovnu imperiju sa potpredsednikom švajcarsko- ruske Gasprom banke - Volframom Kuonijem!

OTKRIVENA MRAČNA TAJNA TAJKUNA - ŠOLAK ŠURUJE SA RUSIMA! Šokantno otkriće medija u Sloveniji trese Balkan: Poznati advokat ključna figura!

Foto: www.profimedia.rs, printskrin

Kuoni, Šolakova ruska veza u srcu Evrope, je predsednik odbora Junajted grupe, a istovremeno je bio i predsednik Gasprom banke do maja 2022, dakle, nekoliko meseci nakon ruskog napada na Ukrajinu!

Mediji u Sloveniji su objavili da je Dragan Šolak usko povezan sa uticajnim čovekom u ruskim krugovima - Volframom Kuonijem, te da uz pomoć njega širi biznis po Evropi!

Volfram Kuoni je čuveni švajcarski advokat za peduzetnike, koji je 2015. pokušao da postane poslanik u švajcarskom parlamentu, ali nije uspeo, uprkos silnim finansijskim inekcijama za izbornu kampanju. 

Foto: printskrin

Mediji u Sloveniji o Draganu Šolaku

- Švajcarski mediji su u februaru 2022. preneli, između ostalog, da „Kuonijeva advokatska kancelarija iz Ciriha živi od bogatih Rusa", a sam Kuoni od 2010. igra jednu od vodećih uloga u širenju Šolakove medijske imperije. Ime advokata Kuonija može se naći - zajedno sa Šolakom i Slovencem Tomažem Jelocnikom - u zloglasnim „Dosijeima Malte"  - pišu mediji u Sloveniji.

Kako se navodi u članku portala pozareport.si, Šolaka i Kuonija povezuju i bivši (Šolakovi) poslovi u Srbiji i Bugarskoj, direktno povezani sa bugarskim tajkunom Krasimirom Guergovom, bivšim pripadnikom bugarske tajne službe, i srpskim političarem Draganom Đilasom, koji je godinama unazad i suosnivač kompanija Direct Media.

Takođe, u tekstu se navodi i da je supruga Volframa Kuonija Marija poreklom iz Srbije, gde ima razrađen biznis- NVO. Marija Kuoni se nalazi u Pandorinim papirima, a radi sa "posebnim fokusom na Rusiju".

Njeni najpoznatiji srpsko- ruski projekti su "Srpsko- ruski medaljoni" i "Klik za Srbiju", gde radi sa nevladinom fondacijom SBB, koju kontroliše Dragan Šolak i nevladinom organizacijom Ruski dom! 

Foto: Profimedia

Dragan Šolak, vlasnik Junajted grupe

Na sajtu NVO "Klik za Srbiju" navodi se da su oni digitalna platforma koja povezuje donatore sa ciljevima koji su im bliski, te da je njihova vizija da pomognu u oblikovanju budućnosti srpskog obrazovanja , kulture, sporta... U timu ove NVO je, pored Marije Kuoni i Slavenko Terzić, bivši ambasador Srbije u Moskvi. 

Šolak važi za jednog od najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope, njegovo bogatstvo se navodno procenjuje na čak 12 milijardi evra, a živi između Švajcarske i Bleda. Na Bledu je, pišu slovenački mediji, vlasnik bledskog golf kluba.

Šolak je osnivač i prvi čovek Junajted medije, a na slovenačkoj poslovnoj sceni je poznat kao vlasnik Telemaha, Sportkluba, Total TV, Šopstera i portala N1, ali i kao nesuđeni vlasnik Pop TV, Planet TV i na kraju Siola.

Kupio je većinski udeo u britanskom prvoligaškom fudbalskom klubu Sautempton. Šolak je preuzeo medijsku kuću Nova za 290 miliona evra, koja, između ostalog, kontroliše tri vodeća bugarska televizijska kanala.

Novu je kupio od braće i oligarha Kirila i Georgija Domucijeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading