POTRESNO I ŠOKANTNO! Ispovest o BRUTALNOM NASILJU: Potkolenice su mi bile KRVAVE, preživela sam, ali neko NIJE i NEĆE!

Autor:

Sport

06.04.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala je samo 17 godina kada je prošla kroz torturu.

POTRESNO I ŠOKANTNO! Ispovest o BRUTALNOM NASILJU: Potkolenice su mi bile KRVAVE, preživela sam, ali neko NIJE i NEĆE!

Foto: Tanjug/AP

Jelena Dokić

Jelena Dokić ponovo je šokirala planetu.

Čuvena teniserka još jednom je govorila o nasilju u porodici, pa je uznemirujućim postom na Instagramu došla u centar pažnje.

Ona je podelila fotografije prebijenih nogu, uz još jednu potresnu ispovest.

- Natečene, natučene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene više od dve nedelje kasnije i još sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina - počela je Jelena, pa nastavila:

- I dan, danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane ostaje ožiljak, a ovo je moj. Ja sam preživela, ali nije i neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost. 

 

 

Objasnila je potom i zbog čega je baš sada podelila ovo sa svetom.

- Zašto ovaj post? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore stvari nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Čak jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo znajte da vas razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije vaša krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška, ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Ovo je poruka od nekoga ko je bio napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite im leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć. Govor o nasilju u porodici nije traženje pažnje. Žene i devojke umiru svakog dana zbog ovkvih osuda. A kada se to desi, onda je nažalost kasno. Živimo u društvu u kojem ste stigamtizuje pričanje o nasilju u porodici, a onda žalimo one koji stradaju - napisala je ona, pa zaključila:

- Učinimo više za buduće generacije. Za naše ćerke, sestre i sve devojke i žene širom sveta, da ovo bude bolje i bezbednije mesto za njih da budu srećne, zdrave i bez nasilja. Nikada neću prestati da se borim i da govorim o ovom pitanju posebno zbog onih koje ne mogu i nemaju glas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading