NEVIĐENI SKANDAL U SVETU TENISA: Šampion Rolan Garosa traži ZABRANU nastupa!

Autor:

Sport

06.04.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reči koje ne trebaju ovoj lepoj igri.

NEVIĐENI SKANDAL U SVETU TENISA: Šampion Rolan Garosa traži ZABRANU nastupa!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Iga Švjontek

Iga Švjontek, trenutno prva teniserka sveta, zgrozila je jedan deo svetske javnosti svojim komentarom.

Naime, Poljakinja je u intervjuu za "BBC" prozvala tenisku federaciju, jer nije Rusima i Belorusima zabranila učešće na turnirima zbog rata u Ukrajini, pozivajući se na situaciju nakon Drugog svetskog rata.

- Posle Drugog svetskog rata, Nemcima nije bilo dozvoljeno da igraju, kao ni Japancima i Italijanima, mislim da bi takav potez pokazao ruskoj vladi da nisu u pravu. Mi smo sportisti, mali deo sveta, ali sport je veoma važan i uvek je bio korišćen za propagandu. Tenis od početka je morao malo više da pokaže svima da su teniseri protiv rata. Tenis nije krenuo tim putem, a sada bi bilo prilično nefer prema Rusima i Belorusima uraditi tako nešto, jer je ta odluka trebalo da bude doneta pre godinu dana - kaže Švjontek.

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek je prošle godine osvojila US Open

Dodala je zatim da nije njihova krivica što ima pasoše ovih zemalja, pa otuda dodatno čudi njen stav

Nije njihova krivica što imaju te pasoše. Njihova situacija je prilično komplikovana i teško im je da glasno progovore o svemu. S druge strane, svi mi imamo nekakav uticaj i sve što bi pomoglo da se zaustavi ruska agresija, trebalo bi da se uradi, u smislu odluka koje federacije donose - zaključila je Iga Švjontek.

Podsetimo, jedini koji se na ovaj korak odlučio je Vimbldon, koji je stanovnicima ovih zemalja zabranio nastup na turnir prošle godine. Ipak, ova odluka više nije na snazi, pa će Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Arina Sabalenka, ali i ostali, moći nesmetano da učestvuju na turniru u Londonu.

Podsetimo, Švjontekova je aktuelna šampionka Rolan Garosa, a u karijeri je osvojila ukupno tri grend slem titule - dva puta turnir u Parizu i jednom US Open.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading