KATASTROFA U PARIZU: Šampion Rolan Garosa PROPUŠTA grend slem!

Autor:

Sport

04.04.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski spektakl u glavnom gradu Francuske će biti uskraćen za jedno slavno ime.

KATASTROFA U PARIZU: Šampion Rolan Garosa PROPUŠTA grend slem!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnja prva teniserka sveta Garbinje Mugurusa saopštila je da ove godine neće učestvovati na turnirima na šljaci i na travi.

Mugurusa, koja je osvajala Rolan Garos 2016. godine, nakon što je u finalu bila bolja od Serene Vilijams, odlučila je da napravi kratku pauzu od tenisa, i da posveti vreme porodici i prijateljima.

"Provodim vreme sa porodicom i prijateljima i to je zaista neverovatno, tako da ću produžiti ovaj period odmora do leta, pa ću propustiti sezonu na šljaci i travi. Obavestiću vas o povratku", napisala je Mugurusa na Instagramu.

Foto: Tanjug/AP

Garbinje Mugurusa, španska teniserka

Osim turnira u Parizu, Mugurusa je osvajala i Vimbldon 2017. godine, a osim toga je igrala i finale Australijan opena 2020. Španjolka je svojevremeno bila prva teniserka sveta, a na tom mestu je bila ukupno četiri nedelje, u periodu od 11. septembra do 8. oktobra 2017. godine.

Muguruza, koja je trenutno 132. teniserka sveta, u karijeri je osvojila i Završni turnir u sezoni 2021. godine.

Osim sjajne španske teniserke, u Parizu verovatno nećemo gledati ni Bjanku Andresku, koja je u Majamiju doživela tešku povredu, a u prestonici Francuske neće gotovo sigurno igrati ni Naomi Osaka.

Podsetimo, titulu brani Poljakinja Iga Švjontek, koja je u finalu sa 2:0 pobedila Amerikanku Koko Gof. Mugurusa je prethodne godine poražena na samom startu od Estonke Kaje Kanepi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading