ŽESTOK UDARAC ZA NOVAKA: Rolan Garos OBRADOVAO Nadala pred start turnira!

Autor:

Sport

30.03.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori drugog grend slema u sezoni su izašli u susret španskom igraču.

ŽESTOK UDARAC ZA NOVAKA: Rolan Garos OBRADOVAO Nadala pred start turnira!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal, koji je 14 puta podizao trofej namenjen pobedniku Rolan Garosa, dobio je poklon od organizatora turnira koji se održava u Parizu.

Naime, Španac već ima svoju statuu ispred stadiona u Bulonjskoj šumi, a sada je dobio i repliku te statue, samo u deset puta manjoj veličini.

Nju mu je uručila Ameli Morezmo, direktorka grend slem turnira u glavnom gradu Francuske, zajedno sa Žilom Moretonom, predsednikom TS Francuske.

- Vrednosti i duh Akademije su ogledalo čoveka kakav je Rafa. Poniznost, obrazovanje i rad su vrednosti koje on oličava više od bilo koga. Uvek ima želju da prenese znanje. Igrači sa Akademije su u veoma dobrim rukama. Srećan sam što delim ove trenutke sa Rafom - rekla je Morezmo.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal na Rolan Garosu

Replika će stajati u prostorijama Akademije.

- Rolan Garos je najvažnije mesto u mojoj karijeri. Zato sam uzbuđen što imam statuu tamo. Mogućnost da imam repliku ovde, u svojoj kući, u Muzeju, objektu, koji su za mene i moju porodicu posebni. Veoma sam zahvalan svima koji su mi to omogućili. Biće izložen ovde, zajedno sa mojim trofejima, kako bi svi koji žele da dođu mogli da vide -  kazao je Nadal.

Nadal je u karijeri Rolan Garos osvajao 14 puta, poslednji 2022. godine, kada je pobedio Kaspera Ruda u finalu.

Ove godine će pokušati da i neverovatni 15. put podigne ovaj pehar, a kao glavni konkurenti se izdvajaju Novak Đoković i Karlos Alkaras.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading