ĐOKOVIĆ ILI NADAL? ŠOK IZJAVA Matsa Vilandera!

Autor:

Sport

12.03.2023

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šveđanin se nada nečemu u šta samo najzagriženiji Španci veruju.

ĐOKOVIĆ ILI NADAL? ŠOK IZJAVA Matsa Vilandera!

Foto: Tanjug/T. VALIČ, AP, Profimedia

Ilustracija Vilandera, Đokovića i Nadala

Šveđanin Mats Vilander izneo je svoj sud o trci Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji se bore za istorijski primat po broju grend slem titula. Analitičar "Eurosporta" je prognozirao da je najrealnije da dva velikana ostanu izjednačena, te da obojica "to žele".

Podsetimo da je Nole, osvajanjem desetog Australijan opena, stigao do 22. titule iz reda najvećih, koliko ima i Rafa još od prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske.

Ne možemo da zamislimo kako se Nadal ili Đoković osećaju kada su izjednačeni sa po 22 Grend slema. Novak je nakon Australijan opena opušteniji. Ako obojica završe sa po 22 titule, odlično. Mislim da bi i jedan i drugi više voleli da podele pažnju, ne izbacujući Federera iz jednačine. Mislim da ne želimo da jedan od njih dvojice se izdvoji sa 25 ili 26 Grend slemova. Ako Nadal osvoji 23. na Rolan Garosu, možda bi Nole opet počeo da sumnja, pa bi se vratila i pitanja da li može da pobedi mlade poput Alkarasa. Mislim da trenutno ne razmišljaju o tome - rekao je Vilander.

Proslavljeni švedski as dotakao se i potencijala mladog Španca, Karlosa Alkarasa.

Mislim da je njegov duh i dalje tu. Neće svi putevi izgledati kao Novakov, Rodžerov ili Rafin. Imaće svoj put. Mislim da će Karlos Alkaras pronaći. Ali najvažnije je da se mentalitet i duh nisu promenili. To pokazuje da se nikada neće promeniti - istakao je Vilander.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Alkaras ima svoj put - Mats Vilander

Vilanderove procene se mogu okrakterisati kao pristrasne, budući da Nadal ima ogromnih problema da pobedi bilo koga u poslednje vreme, dok je Đoković formu potvrdio u Melburnu, kao i u finišu prethodne sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading