SVE JE JASNO - TENISKI MOĆNICI PRIZNALI: Novak Đoković UBEDLJIVO NAJBOLJI teniser planete, Rafa i Rodžer GLEDAJU I PLAČU!

Autor:

Sport

02.03.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je oduvao konkurenciju.

SVE JE JASNO - TENISKI MOĆNICI PRIZNALI: Novak Đoković UBEDLJIVO NAJBOLJI teniser planete, Rafa i Rodžer GLEDAJU I PLAČU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković trenutno se nalazi u Dubaiju gde učestvuje na ATP turniru i u četvrtak nešto posle 16 časova očekuje ga četvrtfinalni duel protiv Huberta Hurkača.

Nole je počeo sezonu fenomenalno i osvajanjem Australijan opena vratio se na prvo mesto na ATP listi, da bi nešto kasnije uspeo da obori i rekord čuvene Nemice, Štefi Graf, po broju nedelja provedenih na vrhu i sada je usamljen po tom parametru sa 378 sedmica.

I dok Đoković blista, a mnogi ga osporavaju, teniski moćnici su morali da priznaju da je Novak najbolji teniser u istoriji po još jednom parametru. Srbin je na prvom mestu liste zarada na turnirima, sa ukupno 166.861.716 američkih dolara, objavljeno je na zvaničnom sajtu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Iza njega je Rafael Nadal sa 134.640.719 dolara, a zatim Rodžer Federer koji je zaradio 130.594.339 dolara.

Đoković je ove godine od nagrada na turnirima već zaradio 2.170.407 dolara.

Velika trojka je jedina u Open eri (počela 1968. godine) koja je probila cifru od 100 miliona evra. Nole je, dakle, i po ovom parametru svetski broj jedan i teniski GOAT i nema sumnje da će do kraja karijere oboriti još neki rekord.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading