NOVAK ILI RAFA? Teniska legenda izabrala najboljeg svih vremena!

Autor:

Sport

12.03.2023

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šveđanin smatra da će on osvojiti još nekoliko grend slemova.

NOVAK ILI RAFA? Teniska legenda izabrala najboljeg svih vremena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal na Vimbldonu

GOAT trka, odnosno takmičenje za najboljeg svih vremena u tenisu, u poslednjih par godina je spala na samo dvojicu tenisera, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

I pored sjajnih rezultata u karijeri, i 20 osvojenih grend slem titula, čini se da Rodžeru Federeru pripada treće mesto na večnoj listi, a sada se povodom toga oglasio i legendarni Bjorn Borg koji je dao svoje viđenje pomenute trke.

On smatra da se Rafael Nadal viš neće vraćati u najboljih 10 na ATP listi.

- Mislim da Rafa neće biti u Top 10 godinama. Ali mislim da je veoma srećan. Šta je postigao u tenisu, on i dalje želi da nastavi. Možda njegovo telo nije na 100 odsto, ali i dalje želi da igra - rekao je Borg.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

On je zatim i dodao da misli da će Đoković osvojiti još makar jedan ili dva grend slema, čime će dodatno pomeriti granice i postati najbolji svih vremena.

- Mislim da će Novak osvojiti jednu ili dve Grend slem titule. Ko zna? Ne radi to za sebe, već za tenis i novinare. Neverovatno. Pomera granice. Želi da bude najveći. Želi da osvoji još turnira, obori sve rekorde. Fantastičan je igrač. Kada su ti momci uključeni u tenis, nikada ne znate šta će Rafa uraditi, možda će igrati još jednu godinu. Ne znam. Novak će igrati još nekoliko godina - kazao je Borg.

Podsetimo, Đoković i Nadal trenutno imaju po 22 osvojene najveće titule, a predstojeći Rolan Garos, koji se igra u maju i junu, može dati odgovor na to ko će biti jedan korak bliži statusu nedodirljivog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading