NEVEROVATNO: Novak Đoković doživeo PONIŽENJE pred Rolan Garos!

Autor:

Sport

16.03.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši grend slem šampion dao izjavu koja je iznenadila čitav teniski svet.

NEVEROVATNO: Novak Đoković doživeo PONIŽENJE pred Rolan Garos!

Foto: ST/N. Mutić

Sve je bliži početak Rolan Garosa, drugog grend slema sezone, na kom ćemo ponovo videti okršaj najboljih tenisera današnjice.

Postoje i dalje nepoznanice oko stanja povrede Rafaela Nadala, koji nije igrao još od Australijan opena zbog povrede, ali znajući Španca, u Parizu će se pojaviti maksimalno spreman.

Svoje prognoze pred grend slem na šljaci je dao i Dominik Tim, osvajač US opena iz 2020. godine, koji je izjavio da ima mnogo igrača koji mogu da pobede Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, kao i da srpski igrač nije favorit u Parizu.

- Imam osećaj da je sada mnogo momaka koji mogu da pobede Đokovića i Nadala. Oni su svakako sjajni, dok je tu bio i Federer, svi su bili nivo iznad svih ostalih, posebno na slemovima, gde se igra u tri dobijena seta. Za ceo teniski svet bilo bi lepo da vidi još jedan okršaj Novaka i Rafe na Rolan Garosu, ali Novak će biti i dalje taj kog treba pobediti na grend slemovima u 2023. godini. Jedini turnir gde nije favorit je Rolan Garos. Ako je Rafa spreman, sasvim je suprotno. Onda njega treba pobediti, jer je on 14 puta osvajao turnir, što je ludost. Ipak, ako pogledate Novakova izdanja sa Australijan opena, što je bilo neverovatno, on će biti favorit za Vimbldon i US Open - kaže Tim.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Dodao je i koji igrači bi mogli da ugroze dvojicu velikana.

- Tu je svakako Karlos Alkaras. Video sam to finale US Opena. Gledao sam više puta skraćeni snimak, nivo tenisa je bio neverovatan. Ipak, imam osećaj da bi i Karlos i Kasper Rud, ako igraju na tom nivou, mogli da pobede Novaka i Rafu na slemovima. Bez ikakve sumnje. Onda svakako i Stefanos Cicipas, mislim da nije imao svoj najbolji dan u finalu Australijan opena. Saša Zverev se vraća. Definitivno ima četiri ili pet igrača koji mogu da dobiju svakog na grend slemu i to sve čini uzbudljivijim.

Ipak, dodaje da bi duel Đokovića i Nadala na "Šatrijeu" bila prava poslastica za sve ljubitelje tenisa.

- Mislim da će se dodta o tome pričati narednih meseci. Rolan Garos bi mogao da bude naredni turnir na kom će obojica biti na sto odsto spremnosti. Biće to veliki turnir za njih dvojicu, ali i ostale. Nije unapred dato da će oni igrati finale, ali šanse su velike da bi mogli da igraju u kasnijoj fazi turnira. Ako igraju, ko će pobediti? To je pitanje na koje će navijači tražiti odgovor u nadi da će videti njihov okršaj na Rolan Garosu - zaključio je Tim.

Podsetimo, titulu u glavnom gradu Francuske brani Rafael Nadal, koji je u finalu sa 3:0 savladao Kaspera Ruda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Blam

17.03.2023 03:59

A gde je tu poniženje?