NEMA ODMORA! Šurbatović PONOVO IZABRAN, pa u Ruandi predstavljao Srbiju na VAŽNOM ZADATKU!

Autor:

Sport

16.03.2023

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učestvovao je u biranju novog, starog predsednika FIFA, Đanija Infantina.

NEMA ODMORA! Šurbatović PONOVO IZABRAN, pa u Ruandi predstavljao Srbiju na VAŽNOM ZADATKU!

Foto: Republika.rs

Đani Infantino ponovo je izabran za predsednika FIFA.

Ovo se desilo na u Ruandi na 73. Kongresu Svetske kuće fudbala, a Srbija je imala svog predstavnika u reizabranom generalnom sekretaru Saveza, Jovanu Šurbatoviću.

Prvi operativac našeg saveza otputovao je juče u Kigali, glavni grad Ruande, a svoj glas dao je upravo Infantinu.

 

Nije bilo odmora za Šurbatovića koji je na Kongres otputovao samo dan posle izbora za predsednika Fudbalskog saveza Srbije na kom je na čelo naše krovne institucije seo Dragan Džajić. Generalni sekretar našeg Saveza je učestvovao na ovom veoma važnom skupu FIFA u Ruandi, te je predstavljao našu zemlju na sjajan način.

Podsetimo, Đani Infantino je za predsednika FIFA izabran 26. februara 2016. godine. Rođen je 23. marta 1970. u Švajcarskoj. Posle izbora istakao je da zna šta ga čeka.

- To je neverovatna čast i privilegija i velika odgovornost. Obećavam da ću nastaviti da služim FIFA i fudbalu širom sveta. Onima koji me vole, a znam da ih ima mnogo, i onima koji me mrze... Volim vas sve - rekao je Đani Infantino, pa dodao:

- Obećavamo nove rekordne prihode za sledeći ciklus od 11 milijardi dolara, a novo klupsko Svetsko prvenstvo nije uključeno u tu cifru, tako da bi moglo da se poveća za par milijardi. 

Republika

Foto: Republika.rs

Đani Infantino

 

Govorio je Infantino i o statutu FIFA:

- Moramo da poboljšamo naše propise i statut FIFA. Nastavićemo da razvijamo naše principe dobrog upravljanja i da pogledamo sistem transfera, a možda i da razgovaramo o poboljšanju transparentnosti transfera i plata. Možda će biti potrebno uvesti ograničenje, moramo da razmislimo kako to da uradimo. Pogledaćemo to sa svim zainteresovanim stranama i videti šta možemo da uradimo.

Što se samog kongresa tiče, na njemu je bilo ukupno 211 predstavnika Svetske fudbalske organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading