FIFA BIRA PREDSEDNIKA! Evo ko je PROTIV Infantina!

Autor:

Sport

15.03.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kongresu FIFA koji će u četrvtak biti održan u glavnom gradu Ruande Kigaliju, među glavnim tačkama na dnevnom redu je i glasanje za novog predsednika Svetske kuće fudbala.

FIFA BIRA PREDSEDNIKA! Evo ko je PROTIV Infantina!

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

Kao jedini kandidat za novog-starog predsednika je Đani Infantino, pa su sve prilike da će Švajcarac i posle kongresa ostane na čelu FIFA još četiri godine.

Ipak, Infantinu poverenje neće ukazati sve Fudbalske organizacije članice FIFA, jer je najglasnija u protivljenju novom manadatu aktuelnom predsedniku - Nemačka.

Prvi čovek FS ove države Bernd Nojndorf, oglasio se na zvaničnom sajtu Saveza, i bio više nego jasan:

- Nemački fudbalski Savez (DFB) neće podržati reizbor na mesto predsednika FIFA Đanija Infantina na kongresu u Kigaliju. Dobili smo malo ili nimalo značajnih informacija od FIFA kao odgovor na nekoliko naših upita poslednjih nedelja, posebno o spornim pitanjima. Međutim, možemo očekivati da će FIFA ozbiljno shvatiti zabrinutost svojih asocijacija članica i pozabaviti se njima. FIFA bi trebalo da postane mnogo transparentnija i otvorenija u odnosima sa nacionalnim savezima. U njenom je interesu da objasni kako i zašto se određene odluke donose i ko je u njima uključen. Ovo nije bio slučaj u poslednje vreme - poručio je Nojndorf.

 

 

On je, međutim, ukazao i na pozitivne pomake u komunikaciji i radu Svetske kuće fudbala.

- Bez obzira na sve, postoji konstruktivna razmena stavova između nekolicine evropskih fudbalskih federacija i predsednika FIFA o spornim pitanjima. Zbog toga se nadamo da će to dovesti do toga da u budućnosti kooperacija bude bolja. Zainteresovan sam za održavanje kritičke i konstruktivne saradnje sa FIFA, posebno sa njenim predsednikom, i nadam se da će to biti realizovano u narednim godinama - kaže Nojndorf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading