PRVA IZJAVA NEDIMOVIĆA NAKON IZBORA U FSS: Ovo je pobeda demokratije, svi smo u službi Džajića! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.03.2023

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije otkrio je planove za budućnost.

PRVA IZJAVA NEDIMOVIĆA NAKON IZBORA U FSS: Ovo je pobeda demokratije, svi smo u službi Džajića! (VIDEO)

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije, a posle meča u Sremskoj Mitrovici novoizabrani potpredsednik FSS Branislav Nedimović govorio je za portal "Republika".

Nekadašnji ministar poljoprivrede je na početku razgovora podvukao crtu na nedavno održanu Skupštinu u Staroj Pazovi i imenovanje Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

- Po meni je to bila jedna dobra demokratska procedura, prvi put posle ko zna koliko godina ili decenije. Imali smo dva kandidata, to što se jedan predomislio i u zadnjem trenutku napustio, to je njegova stvar i njegova lična odluka. Mislim da je dosta dobro što smo imali raspravu, nikad više medija nije bilo uključeno. Doduše, nikad više jednostranih medija, ali sve protiv Dragana Džajića, to je sve normalno danas u ovom svetu društvenih mreža. Gde može svako da kaže šta želi, a niko ne odgovara za to što izgovori. Ali na kraju pobedila je procedura, pobedio je statut Fudbalskog saveza Srbije, pobedila su pravila UEFA i Dragan Džajić - rekao je Nedimović za "Republiku".

Foto: Starsport

 

Jeste li Vi zadovoljni timom koji je oko sebe okupio Dragan Džajić?

- Ja samo mogu da kažem da koliko god je moguće, pomoći ćemo Draganu da on na svoje iskustvo nadogradi našu energiju. Pritom nas ima mnogo mlađih "uslovno", ako to može tako da se kaže. Kada neko ima 40 i kusur godina da kažete da je mlađi, ima tu dosta posla, ima tu mnogo da se radi. Ako je greh raditi, onda smo svi mi grešni.

Svi pričaju o reprezentaciji i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kakva su Vam tu očekivanja?

- Pa ima samo jedan cilj, plasman na Evropsko prvenstvo. A, posle ćemo da vidimo. Tu je Piksi, on ostaje selektor, plasirali smo se na Svetsko prvenstvo, pa ne znam ni ja više od koliko da povežemo EP i SP. Pokušavam da se setim kad je bilo to da smo povezali Evropsko i Svetsko prvenstvo, to beše pre jedno 20 i kusur godina, 98. i 2000. posle toga nikad više. Ajde, da budemo i svedoci toga.

Jel mislite da je dobro što se baš sada rešila situacija u FSS?

- Uvek je bolje pre nego kasnije i bolje sad nego nikad. Tako da, ima tu mnogo problema, mnogo negativnog nasleđa, ima tu mnogo problema je bilo sa statutom, sad je on razrešen. Evo na primer gospodin Poledica, da nije donet novi Statut, nikada ne bi bio član Skupštine. Ali eto sad je član Skupštine i može da kaže sve što mu padne napamet. I da ga puste da priča koliko hoće, bez obzira dal' misli isto ili različito od većine koja je tu. Međutim, juče je 78 delegata od 85 pokazalo šta misli, tu je još dva-tri koja su falila, bilo bi još i više, ali dobro, ne treba nikad preko hleba tražiti pogaču. Meni je stvarno žao što nije bilo tajno glasanje, što se nismo izmerili svi tu i da vidimo ko je gde, a u svakom slučaju, svako ima pravo da se kandiduje, svako ima pravo i da se ljuti, al svako ima pravo i da očekuje.

Koji su dalji planovi nove "fudbalske Vlade"?

- Pre svega treba poptuno stabilizovati FSS u smislu organizacije, druga stvar koja je jako važna da potpuno odvojimo nacionalni tim i nacionalne selekcije od onoga što se dešava u nacionalnom prvenstvu. To su dve različite stvari. Ljudi to često povezuju, iako nema veze jedno s drugim. I treća stvar koja je jako važna, da sa državom radimo na unapređenju infrastrukture i da ne gledamo više blato na utakmicama nekim, nego da svuda bude, kao što je to u najmodernijim "ligama petice". Ono što treba reći, jedna od najgledanijih liga je Superliga Srbije, deluje smešno, ali posle najvažnijih utakmica kada igraju Arsenal - Mančester, Liverpul protiv nekog Čelsija ili neke nemačke lige, verujte mi, Superliga Srbije je najgledanija. Naši timovi su najgledaniji, bez obzira da li igrao Radnik, Napredak ili Crvena zvezda - istakao je Branislav Nedimović, novoizabrani potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading