Izjašnjavanje o krivici hodže Hafizovića zbog pretnji srpskom političaru

Autor:

Vesti

15.01.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hodža iz Mostara koji je pretio srpskom političaru 18. januara pred tužiocem!

Izjašnjavanje o krivici hodže Hafizovića zbog pretnji srpskom političaru

Foto: Privatna arhiva

Hišam Hafizović, hodža iz Mostara, koga je tužilaštvo u Bijeljini identifikovalo kao osobu koja je pretila srpskom političaru Vojinu Pavloviću, predsedniku "Istočne alternative", 18. januara treba da se izjasni o krivici, saznaje Srpski telegraf.

Pavloviću je Hafizović, nedugo pošto je on početkom marta 2022. organizovao skup podrške Rusiji u Bratuncu, pretio klanjem sina, žene i njega, da će mu zapaliti kuću. Šest meseci nakon ovih pretnji, 19.avgusta 2022, Pavloviću, je zaista i zapaljena kuća. Nadležnima je odmah sve prijavljeno. 

- Hodža mi je pretio, to je tužilaštvo utvrdilo, a on sad 18. januara treba da se izjasni o krivici. Pretio mi je zbog aktivnosti koje sprovodim, jer podržavam Rusiju. Očekujem da sve bude po zakonu, ali, moram da priznam da osećam strah. Ipak je on verski poglavar, hodža je, vodi džamiju. Mislim da iza njega stoji mnogo krupnija organizacija. On mi je rekao da će mi zapaliti kuću i meni je kuća kasnije, u avgustu, zapaljena. Nemam adekvatnu zaštitu, ni sigurnost, a on je ekstreman. On može kao hodža da pozove javnost i da mi neko ugrozi život porodice - kaže Pavlović za sajt Republika i dodaje: 

- On je optužnicom obuhvaćen za ugrožavanje lične bezbednosti i upućivanje pretnji, a ja opravdano sumnjam da on stoji i iza paljenja kuće, ali dokaza za to nema. 

Takođe, dodaje Pavlović, Hafizovićev stric je poginuo kao komandant jedne specijalne jedinice, što mu takođe budi nemir i strah. 

Inače, predsedniku "Istočne alternative" je do sada više puta prećeno iz krugova muslimanskih ekstremista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Tuzlak

16.01.2023 01:47

Mudzahedinska posla.