HOĆE SRBIJI I SRBIMA DA ZAPUŠI USTA: Milanović relativizuje hrvatske zločine, Vučić na svakom mestu ponavlja - Oluja je etničko čišćenje!

Autor:

Svet

15.01.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najava filma o hrvatskim zločinima izazvala je masovnu histeriju u "lijepoj njihovoj".

HOĆE SRBIJI I SRBIMA DA ZAPUŠI USTA: Milanović relativizuje hrvatske zločine, Vučić na svakom mestu ponavlja  - Oluja je etničko čišćenje!

Foto: Tanjug/Mario Strmotic

Premijera filma "Oluja" scenariste i reditelja Miloša Radunovića, o tragičnom progonu Srba iz Hrvatske, biće održana 17. januara.

Veliki broj hrvatskih zvaničnika uporno pokušava da ovaj zločin relativizuje, pokušavajući da Srbima zapuše usta. 

Kampanja u hrvatskim medijima protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizovana je upravo zbog toga što on na svakom mestu ponavlja da je akcija Oluja bila etničko čišćenje.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u vukovarkom Hrvatskom domu danas na 25. godišnjicu "mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja" da je to bio veliki pothvat hrvatske politike.

Milanović se dotakao i odnosa sa Srbijom.

"Srbija u isto vreme mora znati da dok god misli dizati optužnice protiv naših generala i brigadira u penziji zbog događaja na teritoriju treće zemlje, neće imati našu potporu i mi to ne možemo tolerisati. To je minimum poverenja u odnosima. Zapad čeka i otvoren je", kazao je Milanović.

Hrvatski predsednik je čak otišao do toga da je izrazio je žaljenje što na skupu nema političkih predstavnika Srba jer je kako je rekao za bilo kakav odnos potrebno dvoje, pozvavši ih da poštuju hrvatsku državu i ne govore da je Oluja bila etničko čišćenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading