SKANDAL TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU: Hrvati OPTUŽENI za NAMEŠTANJE mečeva!

Autor:

Sport

15.01.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljne posledice bi mogli da snose Hrvati, ali i Severnomakedonci.

SKANDAL TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU: Hrvati OPTUŽENI za NAMEŠTANJE mečeva!

Foto: EHF

Trenutno se u Švedskoj i Poljskoj organizuje Svetsko prvenstvo u rukometu, pa je taj sport u narednih 15ak dana u centru pažnje evropske, ali i svetske javnosti.

Ipak, samo tri dana po startu turnira, desio se veliki skandal, koji je pokrenuo danski kanal "Tv2sport". Naime, hrvatski sudijski tandem, koji čine Matija Gubica i Boris Milošević, odnosno par sudija iz Severne Makedonije, koji čine Gjorgi Načevski i Slaven Nikolov, osumnjičeni su da su namestili najmanje sedam rukometnih mečeva.

U jednom izveštaju, koji je napisala kompanija "Sportradar", navodi se da je hrvatski par sudija namestio mečeve u nekim od najjačih evropskih liga.

- Izveštaj je pripremljen još 2018. godine. Oni su primetili ukupno 26 sumnjivih mečeva odigranih između septembra 2016. i novembra 2017. godine, među njima su i mečevi reprezentacije. Sumnja se da su sudije u tim mečevima sudile za svoj inderes kako bi zaradili lični profit - piše u tekstu.

Takođe, navodi se i da je ukupno osam tandema sudija učestvovalo u ovih 26 mečeva.

- Ukupno je osam tandema sudija bilo umešano na ovih 26 utakmica. 'Sportradar' je kontaktiran od strane nekoliko velikih kldioničarskoih kompanija, jer su bile uplaćene velike svote novca na nerešene rezultate na poluvremenu, kraju utakmice ili na manji broj golove. Na ovom spisku su i mečevi poznatih klubova poput Kila, Flensburga, Kjelcea, Vesprema... 

Ipak, ovaj izveštaj je nastao još davne 2018. godine, a ništa nije urađeno po tom pitanju. Videćemo da li će se EHF pozabaviti ovom tematikom, ili će sve ostati na nivou spekulacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading