SUOČAVAMO SE SA VELIKOM BEZOBRAZLUKOM ZAPADNIH SILA! Vučić moćnicima u lice: Prvo formirajte Zajednicu sprskih opština!

Autor:

Vesti

21.12.2022

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je posetu Azerbejdžanu veoma uspešnom, a razgovor sa liderom te zemlje Alijevim prijateljskim.

SUOČAVAMO SE SA VELIKOM BEZOBRAZLUKOM ZAPADNIH SILA! Vučić moćnicima u lice: Prvo formirajte Zajednicu sprskih opština!

Foto: printscreen

- Želimo da preuzmemo njihova iskustva, jer znaju kako se ratuje i pobeđuje, važno je da mnogo toga menjamo - istakao je Vučić.

Kaže da nastavljamo da radimo na razvoju Srbije, i uskoro će eksperti iz Azerbejdžana ponovo doći u Beograd ali i Alijev.

- Najviše smo pričali o politici. Alijev sam razvija svoju zemlju, ima ozbiljne vizije i ne plaši se nikoga, vrlo je odgovoran i sposoban - ocenjuje Vučić.

Kaže da je pažljivo poslušao savete Alijeva, i da će ulagati u vojnu industriju.

- Mi ćemo dalje moći dodatno da ulažemo u vojnu industriju za jačanje solventnosti, reč je o stotinama miliona evra.

Kada je reč o prvim koracima, rekao je da će biti vidljivi u mesecima pred nama a do kraja 2023. očekuje direktnu liniju Beograd-Baku.

- Još jedna važna i velika linija - naglašava Vučić.

 

Republika

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić, Baku

 

Kaže da nastavljamo da radimo na razvoju Srbije, i uskoro će eksperti iz Azerbejdžana ponovo doći u Beograd ali i Alijev.

Vučić je izjavio da se razgovaralo o svim oblicima saradnje.

On je izjavio da će do kraja 2023 biti uspostavljena direktan linija Beograd - Baku.

O natelitetu

- Nema te sile koja može da me natera da kažem nešto loše o Azerbejdžanu. Oni su tu negde naše veličine, njima raste broj stanovnika, a nama pada, mada manje nego što sam očekivao. To nije dobra vest, ali je manje loše nego što smo se nadali - rekao je Vučić.

- Naš ključni problem je što imamo užasno mali broj dece bez obzira na nivo fertilne baze, i moramo da radimo na svesti naših ljudi. To nema veze sa bogatstvom ni sa pravima ni brigom za žene preduzetnice... Najmanja stopa rađanja dece je na Vračaru, Starom Gradu i Novom Beogradu. To što se u Beogradu povećava broj stanovnika za 1,6 odsto je zato što u Beograd dolaze ljudi iz ostalih delova Srbije, a ne jer se tamo rađaju deca - rekao je Vučić u Azrebejdžani i dodao da je najveći pad rađanja dece u Vojvodini, kao i da moramo to menjati u godinama pred nama.

O Kosovu i Metohiji

- Suočavamo se sa velikim bezobrazlukom pojedinih zapadnih sila koje kažu "vratite se u institucije". Ma nemoj? Prvo vi oformite ZSO jer je to prva obaveza po Briselskom sporazumu pa onda tražite od Srba da to urade. Ne mogu vam reći kroz šta prolaze srpske časne porodice. Kroz najdramatičniji deo svog života zato što bi hteli da opstanu i budu svoj na svome - rekao je Vučić.

- Čekajte, je li Dejan Pantić Osama bin Laden? Šta je uradio taj čovek? Nije uradio ništa, pojavio se u svojoj zgradi i nosio hleb i mleko. Kaže on se suprotstavljao jer ga je neko prepoznao kao bivšeg kolegu policajaca koji je nešto organizovao, ali čovek živi u toj zgradi. Pa možda ćemo ga pustiti na lečenje, ali mora ROSU da ga dovede... - rekao je predsednik.

Sve to govori kakav je odnos prema Srbiji, dodao je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

21.12.2022 16:11

Mislim da su sada 98% Srbije shvatili ko je Zapad. Pa svi oni koji su nas bombardovali jednom, dva puta... i td. - ZAR NEKO MISLI DA ĆE IKADA BITI PRIJATELJI - NEĆE NIKAD!! Lažovčine, opet će, ali sada znamo. I uvek misle da su iznad Srbije, EJ KAKVE SU TO FAŠISTIČKE NACIJE !! A naši "tamo" da zarade "leba", kod njih. Pa oni bi da mi pocrkamo, treba im za sva vremena pokazati gde im je mesto, ološi fašistički!! Da uništite Nebeski narod, a ? "PUCAJTE - JA I SAD DRŽIM ČAS" !! Da im oprostimo Kragujevac I SVE OSTALO, pa dokle više, bre! Šta tražite u tim "neprijateljskim zemljama", što pametno kaže Putin !