UDARNA PORUKA VUČIĆA IZ BAKUA: Ne postoji način da Srbiju okrenete protiv Azerbejdžana, niti Azerbejdžan protiv Srbije

Autor:

Vesti

21.12.2022

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete, predsednik Vučić sastaće se i sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan Madatom Gulijevim.

UDARNA PORUKA VUČIĆA IZ BAKUA: Ne postoji način da Srbiju okrenete protiv Azerbejdžana, niti Azerbejdžan protiv Srbije

Foto: printscreen

Novinarima se najpre obratio predsednik Azerbejdžana.

- Moj dragi prijatelj je prihvatio moj poziv i došao, što je pokazatelj dinamike našeg odnosa koji je pozitivan. želimo da se naši bilateralni odnosi brzo razvijaju. Srbija i Azerbejdžan su strateški partneri - rekao je Alijev.

- Uvek smo podržavali teritorijalni integritet jedni drugih i podržavamo međunarodno pravo i treba da se sprovodi. Dvostruki standardi širom sveta su problematični i zabrinjavajući, norme bi trebalo da važe za sve zemlje. Ovakvi strateški odnosi i lično prijateljstvo sa predsednikom, nadam se da te naše odnose možemo dalje da širimo i da ćemo imati povećanje trgovinske razmene - rekao je Alijev.

Predsednik Azerbejdžana je govorio o potencijalu saradnje Srbije i Azrbejdžana i o uzajamnom razumevanju ove dve zemlje, ističući kako je ova godina bila dobra za bilateralne odnose.

- Gajimo veliki optimizam i sa tim u vezi sam oduševljen što je moj prijatelj ovde i ja bih mu se zahvalio što je ovde - zaključio je Alijev.

VUČIĆEVO OBRAĆANJE

Svaki put kad poseti Baku, Vučič je istakao da vidi ogromne promene.

- Ljudi koji žive u toj zemlji ne vide koliko se ona promenila, želim da čestitam na ovom napretku - naveo je Vučić, dodavši da retko gde može da se vidi toliki progres, kao u Azerbejdžanu.

Vučić je istakao snagu rukovodstva Azerbejdžana i rekao kako ima dobro vizionarsko rukovodstvo:

- Tako je kad neko domaćinski i sa ljubavlju vodi svoju zemlju kao Alijev - naveo je lider Srbije i dodao:

- Razgovarali smo o svim oblicima saradnje, ne postoji način da se okrenemo jedni protiv drugih, nema pritiska i mogućnosti, jedni drugima podržavamo teritorijalni integritet i zahvalan sam jer razumeju naše poteškoće. Zahvalan sam Alijevu jer mogu od njega da preuzmem znanje i naučim mnogo toga o budućnosti. Zajednički smo analizirali moguća polja saradnje. Već razgovaramo kako bismo mogli da napravimo naše transimisione sisteme.

Vučić je naveo da u ova vremena i velike zemlje gube snagu za kratko vreme i kakav je međusoban uticaj sankcija i razdora.

- Beskrajno sam zahvalan na vašem prijateljstvu i iskrenom odnosu prema Srbiji i da vam budemo stalna stanica. Ja uvek rado dođem u Baku i nadam se da ćemo uz zajedničku marljivost uspeti da otvorimo nove vidike. Zadovoljan sam ovom posetom i mnogo očekujem i srećan sam što sam imao priliku da naučim mnogo toga od predsednika Alijeva.

ISKRENI PRIJATELJI

Nakon sastanka sa predsednikom Azerbejdžana, lider Srbije je na svom zvaničnom Instagram nalogu podelio nekoliko fotografija sa Alijevim, uz opis:

- Hvala @presidentaz na divnom gostoprimstvu i narodu Azerbejdžana na iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Svaki put kada dođem u Baku vidim ogroman i neverovatan napredak, koji je pokazatelj snage rukovodstva, vizije predsednika Alijeva, kao i domaćinskog vođenja zemlje sa mnogo ljubavi. To nas, kao iskrene prijatelje Azerbejdžana, veoma raduje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Republici Azerbejdžan tokom koje se sastao sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim u Bakuu, 21. decembra 2022. godine.
 
Tokom posete, predsednik Vučić sastaće se i sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan Madatom Gulijevim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading