RASPOREĐENE NOVE TRUPE KURTIJEVIH SPECIJALACA: Zasad se ne zna koji su im motivi

Autor:

Vesti

09.12.2022

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto pre deset sati jutros najmanje dvadesetak policajaca raspoređeno je na nekoliko lokacija u blizini kancelarije Opštinske izborne komisije dok su nedaleko od njih prisutna i dva vozila Euleksa.

RASPOREĐENE NOVE TRUPE KURTIJEVIH SPECIJALACA: Zasad se ne zna koji su im motivi

Foto: Kosovo Online

Policija lažne države Kosovo

Za sada se ne zna koji su motivi tzv.kosovske policije, pošto su i sinoć zaposeli obode severnog dela Mitrovice, a jutros se oko sedam povukli, da bi se samo posle nekoliko sati pojavili na ovoj lokaciji, gde ih je sinoć takođe bilo u grupama od po nekoliko pripadnika.

Ponovno prisustvo kosovskih policajaca koji za sada ne zaustavljaju vozila, uznemirilo je dodatno žitelje ovog dela grada kojih jutros gotovo nije ni bilo na ulicama.

Podsetimo, sinoć je više od 200 naoružanih specijalaca tzv. kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo iz Južne u Severnu Mitrovicu.

 

 

Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Pripadnici Specijalne jedinice tzv. kosovske policije bacili su i dve šok bombe, piše Kosovo online.

Incident se sinoć dogodio svega sat vremena nakon što su Kurtijevi plaćenici u Velikoj Hoči oduzeli svo vino porodici Petrović.

Da podsetimo, carinici samoproglašenog Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom, počeli su juče u Velikoj Hoči pretakanje vina iz vinarije Petrović u cisterne, odnosno plenidbu oko 42 tone vina i rakije.

Ispred kuće Petrovića u Velikoj Hoči okupili su se meštani, a sin vlasnika - Milan Petrović sišao je sa krova odakle je jutros pretio da će skočiti u znak protesta.

Meštanin Velike Hoče Bojan Nakalamić potvrdio je da je svedočio pretakanju vina iz vinarije u cisternu.

Petković: Beograd će razmotriti povratak pripadnika bezbednosti na KiM

- Aljbin Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije severa KiM - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na vanrednoj konferenciji koja je sinoć održana.

On je naglasio da Kurti želi da izazove nasilje i protera srpski narod sa KiM, gde napada vrtiće, ljude u Velikoj Hoči.

Beograd će razmotriti povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na KiM po Rezoluciji 1244, rekao je Petković, a međunarodnoj zajednici poručio da ne treba da bude iznenađena odlukama Beograda koji je odlučan da sačuva srpski narod u južnoj pokrajini.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading