NAPETO, ALI BEZ INCIDENATA! Jutro nakon upada ROSU u Severnu Mitrovicu mirno!

Autor:

Vesti

09.12.2022

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle ulaska kosovskih specijalaca, u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno.

NAPETO, ALI BEZ INCIDENATA! Jutro nakon upada ROSU u Severnu Mitrovicu mirno!

Foto: Kosovo Online

Policajci na KiM

Nema incidenata, ali je napeto. Kurtijev cilj je okupacija severa Kosmeta, poručio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Oko 300 kosovskih specijalaca, u pratnji brojnih oklopnih vozila, ušlo je sinoć iz pravca južne Kosovske Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice.

U severnom delu Kosovske Mitrovice je mirno, a okupljeni građani su se razišli.

Veće prisustvo na Severu

Kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenela je Gazeta ekspres.

Oni su sunoć u saopštenju naveli da su među glavnim ciljevima održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike.

- Prioritet kosovske policije je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve policije - navodi se u saopštenju

Petković: Beograd će razmotriti povratak pripadnika bezbednosti na KiM

Aljbin Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama sa ciljem okupacije severa KiM - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na vanrednoj konferenciji koja je sinoć održana.

On je naglasio da Kurti želi da izazove nasilje i protera srpski narod sa KiM, gde napada vrtiće, ljude u Velikoj Hoči.

Beograd će razmotriti povratak do 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga na KiM po Rezoluciji 1244, rekao je Petković, a međunarodnoj zajednici poručio da ne treba da bude iznenađena odlukama Beograda koji je odlučan da sačuva srpski narod u južnoj pokrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading