BOLJE DA SU ĆUTALI! UNS se konačno oglasio o Čedinom napadu na novinarku Republike, BESRAMNO IZJEDNAČILI PROGONITELJA I ŽRTVU!

Autor:

Vesti

22.11.2022

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besramnu zaveru ćutanja o skandaloznom napadu lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića na novinarku portala Republika prekinulo je Udruženje novinara Srbije (UNS)! Ali, bolje i da se nisu oglašavali!

BOLJE DA SU ĆUTALI! UNS se konačno oglasio o Čedinom napadu na novinarku Republike, BESRAMNO IZJEDNAČILI PROGONITELJA I ŽRTVU!

Foto: Tanjug/AP/Uns

Udruženje novinara Srbije (UNS) posle punih pet dana konačno se oglasilo o pretnjama i uvredama koje je na račun novinarke Republike uputio Čedomir Jovanović, lider vanparlamentarne Liberalno demokratske partije.

Međutim, tekst koji je UNS objavio na svom portalu u isti koš stavio je napadača i žrtvu, pošto je Jovanoviću data prilika i prostor da se bavi teorijama zavere i u bizarnoj mašti kontruiše navodni progon od strane naše redakcije i naše novinarke.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Podsećanja radi, nakon što je novinarka Republike dobila informaciju i fotografiju da Jovanović vozi skupoceni džip "mercedes GLA" sa stranim registarskim oznakama, pozvali smo Jovanovića da ga pitamo za komentar, a uobičajena novinarska praksa se ubrzo pretvorila u horor pošto je Jovanović izgubio kontrolu i bez ikakvog povoda počeo da urla i preti našoj novinarki.

Da sve bude gore, Jovanović je koleginici koja je tekst radila maksimalno profesionalno i posvećeno, slao i svoje uznemirujuće fotografije na kojima se vidi Jovanović raskrvavljenog nosa, poručujući da nam je "sačekuša ime".

Imajući sve navedeno u vidu, najmanje što bi novinarska udruženja trebalo da urade je da se oglase i jasno osude progon novinara od strane moćnika, bez obzira na branšu iz koje oni dolaze.

Republika

Foto: Tanjug/Z. Zestić/printscreen

 

Umesto toga, UNS je objavio na svom portalu sramotan članak u kojem je izjednačio progonitelja i prognanog, pošto je pustio Jovanovića da iznosi teorije zavere i iznosi sulude tvrdnje da je on žrtva "besprizorne kampanje Republike".

Da sve bude gore po UNS, iako su nas pitali da li mogu da preuzmu printskrinove iz originalnog članka Republike na osnovu kojih je jasno da je vidno iznervirani Jovanović izgubio konce i napao novinarku, oni to ipak nisu uradili.

Iako su iz UNS preneli našoj novinarki da je njima cilj da objave i osude svaki napad na predstavnike sedme sile, ako su ovako osudili Jovanovića, bolje i da nisu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading