53 POTPISA ZA IZDAJU KOSOVA: Da li je moguće da u Srbiji ima onih koji su ovo usvojili

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

18.11.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvana elita, uz podršku tajkunskih medija, donela apel u kom su dosuli so na živu ranu Srbima na KiM zahtevajući da se "prihvati realnost".

53 POTPISA ZA IZDAJU KOSOVA: Da li je moguće da u Srbiji ima onih koji su ovo usvojili

Foto: Tanjug/AP

Dok se država bori za goli život Srba na Kosovu, a naši sunarodnici trpe neviđen teror Aljbina Kurtija, jedna opskurna grupa pojedinaca i nevladinih organizacija, uz zdušnu podršku tajkunskih medija, trudi se da im na svaki način oteža položaj.

Grupa od 13 organizacija iz civilnog sektora i 40 pojedinaca, u javnosti godinama poznata po antisrpskom delovanju, smislila je apel o Kosovu, koji je, brže-bolje, objavio Danas, tabloid koji posluje u okviru "Junajted medije" Dragana Šolaka.

Foto: printscreen

 

Proglas su, između ostalog, podržali Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava, Građanski demokratski forum, Vesna Pešić, Latinka Perović, Sonja Biserko, Milojko Pantić, Snežana Čongradin. Sadržaj, toliko maligan, ali i tričav, uz obilje proizvoljnih i opštih mesta, ne zavređuje mnogo pažnje. Tek da vam sve bude jasno, pominju se (zlo)dela Slobodana Miloševića, šovinistička i rasistička (čuj, rasistička!!!) retorika naših vlasti, širenje mržnje i, naravno, zahteva se da zvanični Beograd odustane od južne srpske pokrajine, prizna lažnu državu Kosovo i prestane da joj blokira prijem u međunarodne institucije, itd. Usput mole da se pojača pritisak na Srbiju i tvrde da "građani i građanke Kosova ne žele da se podvrgnu suverenitetu države u čije su ime proganjani i ubijani svi koji su hteli da odnose između Srba i Albanaca oblikuju na novim osnovima, bez diskriminacije i represije".

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Miletić

Već na prvi pogled jasno je, tvrdi Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za Republiku, da se radi o proverenim srbomrscima, osobama koje preziru sve što je srpsko i priželjkuju slom Srbije:

- Na sreću, to atrofirano jugoslovenstvo i njegovi predstavnici nemaju ni simboličku podršku u našem narodu i prava je sramota biti na spisku s većinom njih.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dejan Vuk Stanković

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Republiku da je moguće da iza takvog štiva stanu baš ovi potpisnici i niko više zato što imaju lične i ideološke interese:

- Potpisali bi oni bilo šta samo da bude po meri njihovog političkog beščašća, licence moralne izopačenosti i golog jeftino shvaćenog interesa. Najgore od svega je što ta grupa sebe shvata kao navodno progresivne i emancipovane. A u suštini se radi o drugorazrednim propagandistima NATO i kosovske nezavisnosti.

U osnovi, zaključuje naš sagovornik, ti ljudi diskredituju ne samo državni interes nego i potencijal za saradnju sa Zapadom, pristajući na najgoru verziju zapadne politike prema Srbiji.

Izmislili pobunu da bi povukli paralelu s ubistvom Đinđića

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zoran Đinđić

U nameri da državi nanesu što jaču štetu, pojedina glasila potegla su za ozbiljnim izmišljotinama. Tako je portal Direktno objavio tekst "Sprema se pobuna u Ministarstvu odbrane", u kom se tvrdi da deo zaposlenih navodno sprema proteste jer im se plata uvećava 12,5 odsto, a pripadnicima Vojske Srbije 25 odsto.

- Gluposti - bio je kratak i jasan komentar ministra odbrane Miloša Vučevića za Srpski telegraf.

Ovakvim lažima i izmišljanjima, međutim, poslata je i jeziva simbolična poruka da bi predsednika Aleksandra Vučića trebalo da snađe sudbina ubijenog premijera Zorana Đinđića pošto smišljeno koriste reč pobuna, a zna se da je atentatu na Đinđića prethodila upravo pobuna JSO, kojom je dirigovao Milorad Ulemek Legija.

Ponoš: Tenzije na Kosovu običan marketinški trik

Krstić: Dobro smo živi kakvi su idioti vodili vojsku

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zdravko Ponoš

Zdravko Ponoš, nekadašnji načelnik Generalštaba i lider pokreta Srce, izjavio je da je "dizanje tenzija na Kosovu marketinški trik da bi narod rekao bolje sporazum nego rat".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

Najbolji komentar na tu njegovu izjavu dao je upravo stručnjak za marketing Nebojša Krstić:

- Dobro smo mi živi kakvi su idioti vodili armiju.

Rado, imaš li ti obraza?

Republika

Foto: youtube.com/Na drugi pogled

Rada Trajković

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković izjavila je da je Srpska lista preuzela nove mandate u kosovskoj skupštini da bi onemogućila da srpska zajednica na Kosovu konačno dobije prave političke predstavnike. U prevodu da ona, čija je podrška među kosovskim Srbima na nivou statističke greške (0,1% na izborima), treba da uđe u prištinski parlament.

- Mi razumemo nervozu, bes i krokodilske suze Rade Trajković, Nenada Rašića i Aljbina Kurtija jer im nije uspeo plan koje su spremili protiv srpskog naroda na KiM. Strateškom odlukom da se tehnički verifikuju mandati i ostanu u sigurnim rukama Rada Trajković sprečena je u nameri da sa 132 glasa dođe u poziciju da odlučuje o čitavom srpskom narodu na KiM - saopštila je Srpska lista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Republikanac

18.11.2022 23:10

Pa da li vi gospodo srbijanci imate svi obraza i ovi sto lupetaju i sto mrze sve srpsko mogu zahvaliti uoravo ovima sto pametuju i toboze se protive nesto a oduvek je bilo da vlast ako je prava srpska onda donese zakone i da hapsi i zatvara sve one koji pljuju omalovazavaju drzavu narod drzavne institucije i tako otvoreno pokazuju izdaju i srbomzačku ideologuju a vi gispodo iz vlasti ste im to i omogucili umesto ih proterati iz iste drzave Srbije protiv koje rade i oduzeti im drzavljanastva za trajno pa neka idu tamo gde misle da im je bolje ili ih pohapsiti i doneti zakon o smrtnoj kazni i streljati javno za primer drugima da se nebi okurazli jos neki.I eto stvar resena. A ne da upravo RTS vode upravo srbomrzci a narod im jos placa.E jadna ste vi i vlast i jadna drzava sa vama takvima.

Predrag

19.11.2022 01:56

@Republikanac - Svim Tim potpisnicima treba oduzeti Srpsko drzavljanstvo .