STANKOVIĆ O SITUACIJI NA KIM: Brisel ne ćuti slučajno

Autor:

Vesti

04.11.2022

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentar na situaciju na KiM.

STANKOVIĆ O SITUACIJI NA KIM: Brisel ne ćuti slučajno

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dejan Vuk Stanković

Analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da misli da Brisel ne ćuti on slučajno, naglasivši da se Kurtiju daje jedan Kart blanš, odnosno mogućnost da se vrši pritisak na Srbe sa Kosova.

Kako je naglasio, to je svakodnevno sa ciljem da se dođe do popuštanja našeg naroda, da bi se, kako kaže, u finalu došlo do onoga do čega je Zapadu jedino stalo, a to je sporazum Kosova i Srbije.

Republika

Foto: TV Pink

Dejan Vuk Stanković

 

-To ćutanje nije izraz nemoći, već se sve to radi da bi Kurti izvršio pritisak na kosovske Srbe, da bi demolarisali i isprovocirali srpsko stanovništvo i da bi se stvorila slika kako Srbija stvara nerede. Meni se čini da je to jedna koordinirana akcija, smatra je on.

- Albanci će da na terenu pritisnu do granice incidenta - rekao je Stanković.

Podsetimo, danas oko 15 sati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković se obratio građanima Srbije koji je ocenio da je u Berlinu Aljbin Kurti zadao smrtni udarac Briselskom sporazumu.

- Obaveštavamo javnost da je Aljbin Kurti izjavio usred Berlina da ga ne zanima formiranje Zajednice srpskih opština i da takav papir ne postoji u Prištini. Takođe je izjavio da smenjuje direktora policije za sever. Time je zadao smrtonosni udarac Briselskom sporeazumu i smrtonosni udarac svakoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine - rekao je Petković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading